Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policie zasahovala na sídlišti Máj

České Budějovice - Konflikt, který začal dětskou strkanicí na hřišti museli řešit policisté. (Hlasová schránka 974 221 116)  

V pátek v podvečerních hodinách zasahovala policie na sídlišti Máj v Českých Budějovicích u dětského hřiště. Nahlášeno bylo fyzické napadení. Na místě policisté zjistili, že došlo k vzájemnému napadení zhruba pěti žen, do incidentu se následně vložili ještě tři muži.


Incident, který přilákal mezi domy zhruba stovku přihlížejících, měl vzniknout kvůli strkanici dětí na dětském hřišti. Dětská šarvátka následně vyvolala verbální útoky mezi přítomnými ženami a konflikt přerostl do vzájemného napadání. Policisté byli na místě do několika minut. S ohledem na slovní potyčky i mezi přihlížejícími, zasahovalo na místě zhruba deset policejních vozů. Policistům se podařilo situaci na místě uklidnit. Několik osob vyhledalo lékařské ošetření. Na místě zasahovalo i několik vozů lékařské záchranné služby.


Žena, která napadení oznámila, byla z nemocnice propuštěna v sobotu dopoledne. Dle lékařských zpráv ona a její přítel utrpěli drobná zranění, jako škrábance a pohmožděniny. Žena byla mimoto ještě zraněna v obličeji.


Policisté případ vyšetřují jako podezření z trestného činu výtržnictví. Policisté případ zadokumentovali, zjistili totožnost zúčastněných osob a svědků. Prověřují kamerové záznamy a zároveň žádají další možné očité svědky napadení či prvotního konfliktu mezi dětmi a ženami, aby kontaktovali policisty Obvodního oddělení Čtyři Dvory na tel. lince 974 226 720.


Policisté zatím nevyslechli zraněnou ženu a jejího přítele, kteří s ohledem na zdravotní indispozici nechtěli podat k incidentu vysvětlení. Na polici se dostaví nejdříve v pondělí.


Policisté a strážníci případ nepodceňují, v uvedené lokalitě je posílena hlídková činnost.

mjr. Mgr. Jiří Matzner, pisjc@mvcr.cz

23. června 2013

vytisknout  e-mailem