Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policie zasahovala na předvolebním mítinku

Ve středu dne 27. května od 15 hodin proběhl v Praze 5 na Smíchově předvolební mítink ČSSD. V jeho průběhu došlo k narušení veřejného pořádku, zasáhnout musela policie.  

Ve středu dne 27. května prováděla Policie ČR v rámci běžného výkonu služby dozor nad konáním několika shromáždění ČSSD, které proběhly bez mimořádných událostí. Mítink této strany v Praze 5 na Smíchově byl čtvrtým z nich. Vhledem k operativně získaným poznatkům o možném narušení veřejného pořádku navýšila policie výkon služby a do těchto míst zaměřila svou pozornost. Do akce byly zapojeny přibližně čtyři desítky policistů. Podle policejních odhadů se na místě mohlo sejít zhruba tisíc osob. Ještě před začátkem samotné akce byl o přijatých opatřeních policie informován hlavní pořadatel.
 
Již na začátku mítinku došlo k narušení veřejného pořádku. Policie okamžitě reagovala. První případ vhození vajíčka zaznamenala ještě před příchodem předsedy ČSSD. Následovaly další případy narušení veřejného pořádku. Na policejních služebnách skončilo celkem 16 osob (z toho dva mladiství) pro podezření z přestupku proti právu shromažďovacímu, veřejnému pořádku, občanskému soužití a majetku. Všechny budou oznámeny na příslušný úřad do dalšího správního řízení.
 
Policie celou situaci monitorovala také kamerovým systémem. Pokud budou po vyhodnocení záznamů zjištěna další případná protiprávní jednání ze strany konkrétních osob, bude postupovat v souladu se zákonem.
 
Situaci na pražském Smíchově bude policie monitorovat až do večerních hodin.

vytisknout  e-mailem