Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Národní protidrogová centrála

Národní protidrogová centrála SKPV PČR

Policie zajistila téměř sto kilo hašiše, kokain a pervitin

Detektivové Národní protidrogové centrály po sedmiměsíčním prověřování zadrželi celkem čtrnáct lidí, tři cizince a jedenáct Čechů, podezřelých ze závažné drogové trestné činnosti. Zajištěno bylo téměř sto kilogramů hašiše, kokain, pervitin a další drogy dovážené ze Slovenska. 

Členové organizované skupiny jsou obviněni za distribuci léčiv s obsahem pseudoefedrinu, dále pak za prodej metamfetaminu a kokainu. Hlavním obviněným je cizinec, který na základě objednávek dovážel drogy ze Slovenska. Podle zjištění kriminalistů dodával kokain a pervitin na drogový trh v Královéhradeckém a Pardubickém kraji a v Praze, přípravky s pseudoefedrinem zásoboval mimo jiné laboratoře pro výrobu drog ve Středočeském kraji.  

Další zadržení jsou podezřelí z toho, že s dovezenými drogami dále obchodovali, jeden cizinec dodával prekurzory výrobci metamfetaminu, další zadržený podle policie pervitin vyráběl, dva Češi výrobci výměnou za vyrobené drogy poskytovali k výrobě své nemovitosti. 

Na území České republiky bylo při akci s krycím názvem Konor zajištěno celkem 5,2 kg kokainu, 1,2 kg sušiny marihuany, 1,8 kg hašiše, 0,9 kg pervitinu, 1 kg přípravku s pseudoefedrinem, tři nelegálně držené ruční střelné zbraně, kompletní laboratoř pro výrobu drog. Dále pak 4 vozidla, 405 500 Kč a 25 945 Euro.

Na Slovensku bylo při domovní prohlídce zajištěno 97 kg hašiše, 150 g pervitinu a jedno vozidlo.

Dvanáct lidí je ve vazbě, dva jsou vyšetřováni na svobodě. Podle závažnosti trestné činnosti hrozí obviněným různé tresty, některým až 18 let vězení.

3. dubna 2024
kpt. Lucie Šmoldasová
tisková mluvčí NPC SKPV PČR

vytisknout  e-mailem