Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policie vyšetřuje dva požáry pražských prodejen

V noci z pondělí dne 1. na úterý dne 2. prosince vyjížděli policisté a hasiči ke dvěma požárům prodejen v Praze 4 a Praze 8. 

K prvnímu požáru došlo v úterý dne 2. prosince krátce po jedné hodině ráno v ulici Za Poříčskou branou v Praze 8 na vykládací rampě u skladu prodejny Billa. Došlo při něm k silnému zahoření a zakouření obvodových zdí skladu, elektroinstalace, dále dvou plastových kontejnerů na směsný odpad a několika desítek kusů balíků slisovaného papíru připraveného k odvozu do sběrných surovin. Předběžná škoda byla odhadnuta na 180 tisíc korun. Vyšetřovatel hasičů nevylučuje, že by se mohlo jednat o úmyslné zapálení. Případ prošetřují policisté z Místního oddělení Policie ČR Karlín jako trestný čin poškozování cizí věci. Pachateli v případě odsouzení hrozí až jeden rok odnětí svobody.
 
Druhý požár likvidovali hasiči v přibližně stejnou dobu v ulici Goyova v Praze 4 v objektu prodejny Albert. Také zde začalo hořet na nákladové rampě, kde v zadní části došlo k zahoření několika plastových kontejnerů na odpad. Odtud se požár rozšířil přes nákladovou rampu do objektu prodejny, kde vlivem ohně, silného zakouření a popela došlo k poškození budovy a ke zničení části zboží. Celková škoda byla vyčíslena na 8 100 000 korun. Také v tomto případě se vyšetřovatel hasičů přiklonil k úmyslnému zapálení. Tento případ prošetřují kriminalisté z policejního obvodu Praha IV jako trestný čin obecné ohrožení. Pachateli v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody v rozsahu od 8-15 let.  
 
Přestože se oba tyto případy udály v přibližně stejnou dobu, policie je prozatím nedává do souvislosti. Po pachatelích obou skutků usilovně pátrá.

vytisknout  e-mailem