Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policie vykázala manžela z domu

NÁCHODSKO – Za násilí vůči manželce musí opustit domácnost. 

Přivolaná policejní hlídka z obvodního oddělení v Broumově ve čtvrtek 22. 3. 2018 vykázala ze společného bytu na Broumovsku 37letého manžela, který se násilně choval vůči své ženě. Napadenou ženu ošetřili zdravotníci.

Do domácnosti policisté přijeli prověřit oznámení, že předešlé noci ve středu 21. 3. 2018 v pozdních nočních hodinách muž nejprve verbálně sprostými nadávkami, pak i fyzicky údery a kopy napadl svou o čtyři roky mladší ženu. Policejní hlídka agresora zadržela a odvezla na oddělení k dalšímu řízení, zároveň přivolala potlučené ženě zdravotní ošetření. Vzhledem k tomu, že muž tímto způsobem nejednal poprvé, policie zahájila ihned patřičné úkony správního řízení a agresora vykázala ze společné domácnosti. Téhož dne ve večerních hodinách ho policisté propustili z policejní cely, další řízení s ním bude probíhat na svobodě.

Ale v případě, že by muže přece jen napadlo nařízení o vykázání nerespektovat a chtěl by v domácnosti dál pobývat, okamžitě mu hrozí následné trestní stíhání pro trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí s možným až dvouletým trestem odnětí svobody.

Čtěte také: Syn byl popáté vykázán z domu (Rychnovsko 3/2018)

por. Mgr. Eva Prachařová
23. 3. 2018 v 10:30

vytisknout  e-mailem