Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policie říká, rodiče pozor vysvědčení

Jihočeský kraj - Blíží se čas letních prázdnin, připomeňme si pár pravidel, jak zabránit negativním reakcím dětí i rodičů při seznamování se s výsledky školního úsilí. (Hlasová schránka 974 221 116) 

Blíží se čas letních prázdnin, na které se těší snad všechny děti. Než se však začnou oddávat prázdninovým radovánkám, musí si ve škole vyzvednout vysvědčení. Na tento významný den se už nemusí, díky špatným známkám, těšit všechny děti stejně.

 

Milí rodiče! Měli byste si uvědomit, že i když nebude vysvědčení zcela podle vašich představ, neměli byste dětem vyhrožovat, nebo je dokonce strašit následky kvůli špatnému vysvědčení. Školní výsledky vašeho potomka by vás měly zajímat po celý školní rok. Pokud má vaše dítě se školou problémy, měli byste je řešit průběžně.


Ne nadarmo se říká, že děti jsou naše zrcadlo a jsou také naší vizitkou.


Bohužel se stává téměř pravidlem, že policie, ve dnech blížícího se vysvědčení, řeší spoustu problémů. Časté bývají útěky dětí z domova, zvýší se počet dopravních nehod s dětským účastníkem, bohužel výjimkou nebývají ani pokusy o sebevraždu, které ne jednou skončily tragicky.


A tak se den vysvědčení mnohdy nepojí jen s vytouženým začátkem prázdnin, ale bohužel i se smutnými případy. Stačí se jen porozhlédnout po internetu, aby člověk narazil na smutné příběhy se špatným koncem, který zapříčinilo právě vysvědčení, ať už to pololetní nebo koncové.
Příkladem toho je také zvýšený nárůst telefonátů na různých krizových linkách. Je patrné, že pro mnoho děti je čas předávání vysvědčení velmi stresovým obdobím, ve kterém potřebují citlivým přístupem poradit, jak situaci dobře zvládnout.

Na závěr bych všem rodičům chtěla za celou jihočeskou policii popřát šťastné vykročení do blížících se letních prázdnin. Policie uvítá minimum pátracích akcí po ztracených dětech, minimum úrazů dětí způsobených dopravními nehodami a o smrti dětí způsobených jejich nerozvážnými činy ani nemluvě.

komisař, por. Bc. Martina Joklová, pttisk@mvcr.cz


28. června 2010
 

vytisknout  e-mailem