Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policie pedagogům

BENEŠOVSKO – Pololetní prázdniny na Základní škole Dukelská v Benešově ve znamení preventivního semináře pro pedagogy a pracovníky školy. 

Policisté přijali pozvání od paní ředitelky, PaedDr. Hany Procházkové, k proškolení učitelského sboru na aktuální témata týkající se negativních jevů ve školství. V poslechové aule se během dopoledne policisté dotkli témat týkající se návykových látek, drogové závislosti a problematiky virtuálního světa. Policisté reagovali na předložené dotazy ze strany posluchačů a snažili se najít ty nejlepší odpovědi.

Diskutovalo se zejména na téma dostupnosti legálních návykových látek. Dále učitele zajímalo, jak reagovat na situaci, kdy se ve škole vyskytne agresivní osoba se zbraní. Nejvíce otázek směřovalo na virtuální prostředí, kde žáci tráví nejvíce času, ať už mimo školu, nebo v průběhu polední přestávky. Samozřejmě je také zajímala současná bezpečnostní situace na Benešovsku.

Pedagogové se na policisty obraceli i s konkrétními dotazy ohledně svých žáků. Ti pak problémy rozebrali a poradili, jak v dané věci postupovat. Závěrečná debata se nesla ve velmi přátelském duchu a předané informace byly oceněny.

nprap. Jaroslav Bican
P ČR Benešov
3. února 2022

Odkazy do noveho okna

1 Policie pedagogům

1 Policie pedagogům 

Detailní náhled

2 Policie pedagogům

2 Policie pedagogům 

Detailní náhled

3 Policie pedagogům

3 Policie pedagogům 

Detailní náhled

4 Policie pedagogům

4 Policie pedagogům 

Detailní náhled

5 Policie pedagogům

5 Policie pedagogům 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem