Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie odhalila čtyřlístek zlodějů

MOST - Vykrádali auta v místě svého bydliště .... 

Mostečtí policisté a kriminalisté odhalili několik pachatelů, kteří mají na svědomí vykrádání motorových vozidel. Policisté z obvodního oddělení Obrnice objasnili čtyři případy krádeží vloupáním do osobních automobilů. Těch se měla dopustit čtveřice mužů ve věku od 18 do 23 let, které policejní komisař obvinil z trestného činu krádeže vloupáním a jednoho z nich navíc i z porušování domovní svobody, neboť kradl ve sklepních kójích. Mladíci měli v jedné obci na Mostecku, kde i žili, vykrást v různém složení v noční době v měsíci květnu zaparkovaná auta. Do nich vnikali vždy násilím, kdy kamenem či kladivem rozbili okna a z interiérů pak odcizovali nalezené věci. Svým jednáním tak způsobili poškozeným motoristům celkovou škodu vyšší jak 43 000 korun. Odnesli autorádia, navigaci, mobil, platební kartu, peníze a další předměty. Policisté odcizené věci již nezajistili.
Další obviněný, 19 letý mladík z jedné obce na Mostecku, kradl v Mostě i v místě svého bydliště. Tento týden v Mostě vykradl vozidlo, kdy měl zálusk na autorádio. Před tím stačil doma odcizit své příbuzné platební kartu, ze které se mu podařilo vybrat necelou tisícovku. V červenci v centru Mostu za tmy vnikl do vozidla Opel, kam se vloupal násilím a odcizil věci za 800 korun. Kradl i přesto, že byl již letos mosteckým soudem odsouzen za krádež. Policie obviněného stíhá na svobodě.
Čtyřicetiletého muže ze středních Čech čeká stíhání z trestných činů krádeže a neoprávněné držení platební karty. Ten se měl dle kriminalistů v druhé polovině července vloupat do uzamčeného vozidla v Mostě a z něj odcizit peněženku s několika tisíci korunami a doklady. Se svým 27 letým kamarádem, který již byl obviněn z podílnictví, pak použili odcizenou platební kartu a poškozenému způsobili škodu přes deset tisíc korun. 

Na cestu domů si odcizil vozidlo
Policejní komisař mostecké policie obvinil v těchto dnech z trestného činu poškozování cizí věci a krádeže 27 letého muže z Teplicka. Ten měl dle výsledků šetření kriminalistů v polovině července odcizit v jedné obci na Mostecku osobní automobil tovární značky Škoda v hodnotě 25 tisíc korun. Z místa s vozidlem odjel směrem ke svému bydliště. Po několika dnech užívání odcizené vozidlo odstavil v obci Bílina, kde bylo nalezeno. Ohledáním vozu bylo zjištěno, že z něj byly odcizeny věci v celkové ceně osmi tisíc korun. Další škodu za šest tisíc zanechal pachatel na zařízení vozidla, které poškodil. Policie obviněného pachatele vyšetřuje na svobodě.

 

 

vytisknout  e-mailem