Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie o víkendu kontrolovala chodce

MOST - I na mosteckých silnicích policie zjišťovala, zda jsou chodci vidět. 

I v okrese Most proběhla o víkendu v podvečerní době dopravně preventivní akce, která byla tentokrát zaměřena na viditelnost chodců. Policisté dopravní policie a oddělení tisku a prevence při této akci zjišťovali, zda chodci pohybující se mimo obce za snížené viditelnosti po krajnici nebo po okraji vozovky v místě, které není osvětleno veřejným osvětlením, mají dle zákona o silničním provozu na sobě prvky z retroreflexního materiálu. Ty mají být umístěné tak, aby byly viditelné pro ostatní účastníky provozu na pozemních komunikacích. Policisté v rámci této akce předávali chodcům, kteří byli kromě jednoho případu vybaveni reflexními pásky, další reflexní doplňky- reflexní připínací odznaky, reflexní samolepky a reflexní tkaničky. Tyto prvky přispívají ke zlepšení viditelnosti a tím zvyšují bezpečnost chodců, kteří patří mezi nejohroženější účastníky v silničním provozu.

Kabelku si odložila do nákupního vozíku, přišla o ni
Na obezřetnost zapomněla jedna starší paní. Ta byla minulý týden dopoledne nakupovat v centru města Mostu. V prodejně si odložila kabelku do nákupního vozíku, který měla neustále při sobě. Přesto ženě kdosi kabelku nepozorovaně z vozíku odcizil. Poškozená v ní měla osobní doklady, platební kartu, mobilní telefon a také peníze. Celkem jí neznámý zloděj způsobil škodu ve výši 4 500 korun. Případem se nyní zabývají mostečtí policisté.

Policie zatkla tři osoby, které se vyhýbaly výkonu trestu, a obvinila je
Hned tři osoby obvinila mostecká policie z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Dvě ženy a jeden muž nenastoupili do výkonu trestu odnětí svobody, ačkoliv všichni převzali výzvy k nástupu do vězení. Žena ve věku 34 let z Mostu měla nastoupit již v září, což neučinila. Byla zatčena a předána do věznice. Muž ve věku 42 let z Meziboří též neuposlechl výzvy okresního soudu a výkon trestu bez závažných důvodů sám nenastoupil. V říjnu byl vypátrán a zadržen  hlídkou litvínovských policistů a následně dodán do vězení. Třetí zatčenou osobou je 24letá žena z Mostu, která se taky vyhýbala nástupu výkonu trestu a byla zadržena policisty hlídkové služby.

Mladý muž usnul na lavičce, zloděj ho okradl
Policie v Mostě šetří případ krádeže na osobě, který se stal začátkem listopadu ve večerní době. V centru města Mostu před obchodním domem seděl mladý muž na lavičce a zřejmě na chvilku usnul. Neznámý poberta využil situace a poškozenému z oděvu ukradl mobilní telefon, peněženku a další věci. Poškozený muž vyčíslil škodu na částku 12 tisíc korun.

nprap. Ludmila Světláková
Most 13. listopadu 2017

vytisknout  e-mailem