Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policie navštívila mateřskou školu

Všestary na Královéhradecku  



V dopoledních hodinách ve čtvrtek 10. 3. 2011 navštívili hradečtí policisté Mateřskou školu Všestary. Nejdříve policisté s žáky pohovořili v prostorách školy. Zde se v malebné učebně předškoláci dozvěděli o tom, jak se bezpečně pohybovat v silničním provozu, jaká nebezpečí na ně mohou u silnic číhat, nebo jak se chovat při oslovení cizím člověkem. Při přednášce došlo i na praktickou ukázku přecházení vozovky, při které se malý chodec u přechodu zastavil – pozorně se rozhlédl a poté se rychlou chůzí přesunul na druhou stranu vozovky. Po přednášce si děti prohlédly a některé i vyzkoušely policejní výstroj.
 
Poté se děti přioblékly a přesunuly se ven na zahradu školy. Zde je již čekali psovodi z Oddělení služební kynologie skupina základních kynologických činností Hradec Králové se svými čtyřnohými pomocníky. Následovala ukázka poslušnosti služebních psů, vyhledávání uschovaného pachatele, nebo zadržení pachatele na útěku. Dětské publikum bylo z ukázek nadšené a během ukázek předškoláci ani nedutali.
Na závěr si děti prohlédly služební vozidlo Policie České republiky, kdy někteří usedly za jeho volant. Policisté dětem na rozloučenou předali upomínkové předměty Policie ČR a informační materiál oddělení BESIP.
 

fotogalerie ke zhlédnutí zde...
 

nprap. Jan Čížkovský
14. března 2011
 

vytisknout  e-mailem