Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policie navštívila Mateřskou školu U Zámku

„Jsme vidět!“ i v Chlumci nad Cidlinou  

Celé dopoledne dne 21. dubna 2011 strávilo 70 žáků Mateřské školy U Zámku Chlumec nad Cidlinou s prezentačním a informačním programem Policie České republiky. Během akce, která se odehrávala na školní zahradě, za krásného slunečního počasí se děti dozvěděly mnoho důležitých a zajímavých informací.
K těm důležitým patřily informace o bezpečném pohybu v silničním provozu, jak se chovat při oslovení cizím člověkem, nebo co dělat, když v trávníku najdu neznámý předmět. Jak se zachovat při oslovení cizím člověkem bylo pro názornost popsáno při sehrané ukázce. Informace se děti doslechly z úst policisty Preventivně informační skupiny Hradec Králové a psovodů z Oddělení služební kynologie skupiny základních kynologických činností Hradec Králové a policisty z Obvodního oddělení Chlumec nad Cidlinou. Právě psovodi se svými čtyřnohými svěřenci dětem ukázali mnoho zajímavých ukázek. Od poslušnosti služebních psů, vyhledávání předmětů, vyhledávání a tzv. vyštěkání ukryté osoby, až po zadržení pachatele na útěku. Po každé ukázce žáci odměnili aktéry ukázky vřelým potleskem.
V průběhu setkání bylo dále hovořeno o používání reflexních prvků v silničním provozu ke zvýšení viditelnosti a tím, tedy i svého bezpečí. Bylo poukázáno, že policie, záchranáři a hasiči reflexní prvky na svých oděvech používají. O to byla větší radost, když dětem, respektive paní ředitelce předal krajský koordinátor oddělení BESIP 20 kusů reflexních vest. Vesty byly předány v rámci kampaně Ministerstva dopravy České republiky  s názvem „Jsme vidět!“. A jak říká motto královéhradecké policie „Když si vezmeš vestičku, auto počká chviličku“.
Na závěr setkání se děti prohlédly služební vozidlo, motocykl, výstroj policisty a výstroj policisty pořádkové jednotky a některé si pohladily služebního psa.

fotogalerie ke zhlédnutí zde...
 

Více informací ke spolupráci oddělení Policie ČR a BESIP dětem zde...
 

Čtěte také i jiné články z preventivních akcí v Královéhradeckém kraji:

Prohlídka policejních prostor – Jičínsko
Beseda na Mládežnické v Trutnově – Trutnovsko
Základní a Mateřská škola Hořiněves - Královéhradecko

 

 

nprap. Jan Čížkovský
21. 4. 2011
foto PČR
 

vytisknout  e-mailem