Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Policie na Děčínsku pochytala partičku nenechavců

DĚČÍN - Chyceni při činu; Ukradla peněženku; Odcizili Škodovku; Kabely mají cenu zlata 

Chyceni při činu
 
ŠLUKNOVPolicistů je stále třeba. Těm šluknovským se v úterý osmadvacátého prosince krátce před půlnocí podařil husarský kousek. Odhalili a chytili při činu partičku devíti povedených „týpků“, jenž vlezla dírou v plotě na území opuštěné šluknovské továrny. Úkol zněl jasně : zbavit objekt plechové pozinkované krytiny, a tak se jali naplnit myšlenku činem. Leč jejich úsilí bylo zmařeno příjezdem policejních hlídek. Nezvaní hosté byli lapeni a případ vykutálené skupinky zlodějů je v tuto chvíli již režírován policejními inspektory. Pokud se případ dostane až před soud, mohou účastníci incidentu očekávat, kromě obvinění z trestného činu krádeže, také trest v podobě odnětí svobody, veřejně prospěšných prací či finanční pokuty.
 
Ukradla peněženku
 
DĚČÍN –Děčínským strážcům zákona se podařilo lapit zlodějku ! Ta počátkem letošního listopadu v nestřeženém okamžiku odcizila z batohu své oběti peněženku s doklady a finanční hotovostí. Okradený muž byl v tu ránu chudší o tři sta deset korun. Podezřelá žena v tuto chvíli již podezření z trestného činu krádeže, za což může získat až několikaletý pobyt za mřížemi.
 
Odcizili Škodovku
 
VARNSDORF –Dva dny před Štědrým dnem se dva varnsdorfští rodáci rozhodli odcizit před panelovým domem v  Edisonově ulici zaparkovaného Favorita. Den po odcizení byl vůz nalezen o kus dál. O pár dní později byli  dopadeni i oba výtečníci. Ti dnes už čelí sdělenému podezření z trestného činu neoprávněného užívání cizí věci, za což mohou získat nejen zákaz činnosti, ale i několikaletý trest odnětí svobody.
 
Kabely mají cenu zlata
 
RUMBURK –I v Rumburku se to během  posledního prosincového úterý krátce před půlnocí hemžilo zloději. A policie zasahovala i zde. Tři tamní obyvatelé přelezli a poškodili  oplocení soukromé firmy v Lesní ulici, poté rozřezali vyhlédnutý kabel na kusy, s úmyslem vydělat nějakou tu korunu. Místo výdělku jim v tuto chvíli nad hlavami poletuje dvanácti tisícová škoda, která odpovídá zničení necelých osmatřiceti metrů silnoproudého hliníkového kabelu a kromě ní na  nenechavé vetřelce čeká ještě sdělení podezření z trestného činu krádeže.
 
Děčín, 29. prosince 2010
 
nprap. Petra Trypesová
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem