Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policie koordinuje odškodnění křivd

Jihočeský kraj - Kontaktním a koordinačním místem pro podávání žádostí o příspěvek ke zmírnění křivd komunistickým režimem je pro Jihočeský kraj pracoviště Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje. (Hl. schránka 974 221 116) 

V souladu s heslem Pomáhat a chránit se jihočeská policie zapojila do provádění nařízení vlády č. 135/2009 Sb. o poskytnutí jednorázového příspěvku ke zmírnění některých křivd způsobených komunistickým režimem. Vyplácením příspěvku bylo pověřeno Ministerstvo vnitra České republiky. V každém kraji bylo zřízeno kontaktní místo, které zajistí snadnější přístup a komunikaci osob podávající oprávněný nárok s ministerstvem.
V Jihočeském kraji je kontaktním místem Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje České Budějovice Lannova č. 26, 370 74. Pověřenou osobou je za jihočeský kraj pracovník ředitelství:


Milan Kleštinec (Odbor Personálního řízení a odměňování)
tel. : 974 221 576
fax.: 974 221 947
úřední hodiny: Po – Pa 7:30 – 11:00 a 13:00 – 15:00

Žadatelům o poskytnutí příspěvku podá pracovník policejního ředitelství přesné informace o nároku a pomůže sepsat žádost se všemi potřebnými náležitostmi. O příspěvek může požádat státní občan České republiky, kterému byl přiznán nárok na odškodnění, tj. který byl soudně rehabilitován, nebo kterému byl přiznán nárok na odškodnění za nezákonné zbavení osobní svobody v době od 25. února 1948 do 29. prosince 1989 podle jiných právních předpisů, například zákona o soudní rehabilitaci. Jednalo by se o osoby, které vykonaly trest odnětí svobody, nebo jeho část, nebo vazbu pro trestný čin, za který byly rehabilitovány, nebo o osoby zařazené do tábora nucených prací nebo o řeholníky a kněží, internované v centralizovaných klášterech s režimem, obdobným táborům nucených prací. Příspěvek se stanoví ve výši 1 800 korun za každý i započatý měsíc výkonu vazby, trestu či jiného nezákonného zbavení osobní svobody. Žádosti je možno podávat již nyní a to do 31. 12. 2011. Pracovník krajského policejního ředitelství je již v těchto dnech připraven pomoci žádosti občanům do daného termínu zpracovat.
 

Mgr. Jiří Matzner  pisjc@mvcr.cz

13. 11. 2009

 

vytisknout  e-mailem