Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policie je na fotbalovou sezónu připravena

Dosavadní jednání přinesla posun v komunikaci, spolupráci i nový manuál pro fotbalové kluby. 

Policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý dnes dopoledne podepsal spolu s předsedou Fotbalové asociace ČR Miroslavem Peltou dodatek k dohodě o zajištění bezpečnosti na fotbalových utkáních. Stalo se tak na tiskové konferenci, při které ministr vnitra Milan Chovanec představil Manuál pro fotbalové kluby, jehož cílem je především poskytnout ucelený výklad právního rámce zajištění bezpečnosti na fotbalových stadionech. Zprávu Ministerstva vnitra ČR naleznete zde.

Policejní prezident u této příležitosti vyzdvihl významný posun, ke kterému v posledním roce došlo především po stránce komunikace, dodržování vzájemných dohod a s tím spojeným zajištěním bezpečnosti na fotbalových stadionech.

„Na konci minulé fotbalové sezóny jsme vyhodnotili bezpečnostní situaci na stadionech včetně spolupráce s pořadateli zápasů, musíme uznat, že většina klubů v této souvislosti markantně postoupila. Jedinou cestou jak projevy násilí z fotbalových stadionů vymýtit a zajistit tak bezpečnost pro sportovní návštěvníky je dodržování uzavřených dohod a pravidel, při současném využívání možností platné legislativy“,
uvedl brigádní generál Tuhý.

30. července 2015
kpt. Bc. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR  

vytisknout  e-mailem