Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policie hodnotila největší taktické cvičení

KRAJ – Poděkování patří kongresovému centru Aldis, kde se cvičení uskutečnilo 

Největší taktické cvičení složek integrovaného záchranného systému (dále také IZS) se uskutečnilo 10. května 2018 v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové, které poskytlo své rozlehlé prostory, do nichž se vešlo téměř 1600 figurantů z řad studentů královéhradeckých středních škol. Scénář cvičení počítal s útokem aktivního střelce, který zde měl během kulturní akce začít bezhlavě střílet do lidí. Po eliminaci střelce zasahujícími policisty byl při propátrávání objektu objeven další podezřelý muž, který manipuloval s neznámou látkou. I ten byl policisty posléze zajištěn. Cvičení probíhalo ruku v ruce s dalšími složkami IZS, tedy s Hasičským záchranným sborem Královéhradeckého kraje, se Zdravotnickou záchrannou službou Královéhradeckého kraje. Nedílnou součástí celého zásahu policistů na místě byli i strážníci Městské policie Hradec Králové.

Dnes, tedy zhruba měsíc po samotném cvičení, se na témže místě sešli zasahující policisté z řad Královéhradecké policie, představitelé vedení Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje spolu s vedením a strážníky Městské policie Hradec Králové, aby zhodnotili z mnoha úhlů pohledů největší cvičení svého druhu v našem kraji. 

Konkrétní momenty takto náročného zásahu hodnotili jak samotní organizátoři a velitelé cvičení, tak i velitel samotného zásahu a zasahující policisté. K přítomným policistům v rámci vyhodnocení promluvil i ředitel krajského ředitelství plk. JUDr. David Fulka, který pozitivně zhodnotil přípravu cvičení a součinnost všech spolupracujících institucí.

Analýza takového zásahu by se neobešla bez autentických videozáznamů a živé diskuse všech zúčastněných nad konkrétními okamžiky celé nacvičované mimořádné události. Cíle cvičení, kterým bylo zejména prověření postupů a vzájemné součinnosti u příležitosti hned několika závažných mimořádných událostí, bylo dosaženo. Celkově lze říci, že došlo k prověření akceschopnosti a součinnosti všech zasahujících složek IZS. 

Pozvání na dnešní hodnotící setkání přijal brig. gen. Ing. František Mencl, ředitel Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje a Ing. Tomáš Faltus, ředitel společnosti Aldis a.s., kterému děkujeme za možnost uspořádání takovéhoto cvičení v královéhradeckém kongresovém centru.

O cvičení jsme vás informovali zde: http://www.policie.cz/clanek/utocnici-ohrozili-na-koncertu-1600-osob.aspx

mjr. Bc. Jan Čížkovský
12. června 2018, 14:15 hodin

Odkazy do noveho okna

Hodnocení taktického cvičení ALDIS 2018

Hodnocení taktického cvičení ALDIS 2018 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem