Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policie hledá svědky dopravní nehody v Rožmitálu pod Třemšínem

PŘÍBRAMSKO – Dvě vozidla se tam střetla ve chvíli, kdy obě najednou předjížděla pomalu jedoucí kolonu. Jedno z nich skončilo mimo komunikaci, převrácené na střeše. Staršího řidiče i jeho spolujezdkyni převezla zdravotnická záchranná služba do nemocnice na vyšetření. Druhý řidič vyvázl naštěstí nezraněn. 

Událost se stala v pondělí 30. července tohoto roku krátce před patnáctou hodinou na silnici I. třídy č. 18 ve směru od Příbrami v katastru obce Rožmitál pod Třemšínem. Dvaašedesátiletý řidič ve vozidle tovární značky Kia tady v jedné chvíli začal předjíždět pomalu jedoucí kolonu. Zároveň s ním ale začalo předjíždět vozidlo tovární značky Škoda, které řídil třiadvacetiletý mladík. V okamžiku, kdy se oba míjeli, došlo ke střetu. Starší z řidičů přitom nezvládl řízení svého vozu, vjel vlevo mimo komunikaci a zůstal zde převrácený na střeše. On i jeho spolujezdkyně skončili v nemocnici na vyšetření. Řidič z druhého vozidla vyvázl naštěstí nezraněn. Alkohol v dechu vyloučili policisté u obou účastníků provedením orientační dechové zkoušky. Technická závada, jako příčina této dopravní nehody, nebyla na místě zjištěna ani uplatňována.

Případem se v současné době zabývají policisté příbramského dopravního inspektorátu, kteří se ho snaží řádně objasnit. Výpovědi obou řidičů se totiž značně rozcházejí a není tak jasné, jak k nehodě vlastně došlo. Proto by potřebovali vyslechnout i další svědky. Vzhledem k tomu, že v době střetu byla na místě ještě jiná vozidla, domnívají se, že událost mohli vidět také ostatní. Zároveň by přivítali i případné obrazové záznamy této události.

Z těchto důvodů se proto nyní obracíme na širokou veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci. Jakékoliv poznatky, které by mohly pomoci ve vyšetřování tohoto případu, sdělte prosím neprodleně policistům příbramského dopravního inspektorátu na tel.: 974 879 527. Kontaktovat lze i linku tísňového volání 158. Děkujeme.

por. Bc. Eva Stulíková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
15. srpna 2018

vytisknout  e-mailem