Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policie dětem

MLADOBOLESLAVSO- Policisté navštívili děti v mateřské škole. 

Dne 13. února 2018 v dopoledních hodinách navštívili policisté Obvodního oddělení Bělá pod Bezdězem žáky mateřské školy v obci Dlouhá Lhota.

Během návštěvy jsme se zaměřili na zásady bezpečného chování dětí při kontaktu s cizí osobou.  Dětem jsme připomněli jaká nebezpečí a nástrahy na ně mohou čekat na ulici nebo v okolí domova. Prověřovali jsme, jak by se děti zachovaly v různých nebezpečných situacích. Nastínili jsme různé rizikové situace a mile nás překvapilo, že téměř všechny děti věděly, jak se mají v případě nebezpečí správně zachovat.

Děti si mohly prohlédnout výstroj a výzbroj pořádkové jednotky jako např. neprůstřelné vesty a donucovací prostředky z čehož byly velice nadšené. Nezapomněli jsme ani na ukázku kriminalistického kufru s nejrůznějším náčiním a pomůckami potřebnými k zajištění stop na místě činu. Dětem se nejvíce líbily daktyloskopické prášky a štětečky. S radostí si vyzkoušely, jak kriminalisté pracují s magnetickým práškem, s jehož pomocí si zviditelnily své otisky prstů na listu bílého papíru.  

Našim cílem bylo dětem vysvětlit, že policisté pomáhají lidem ve chvílích, kdy se jim přihodí něco nepříjemného. Na rozloučenou dostali žáčci drobné dárky v podobě reflexních prvků, policejní omalovánky a pexeso.

por. Bc. Lucie Nováková
tisková mluvčí
P ČR Mladá Boleslav
16. února 2018

vytisknout  e-mailem