Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policie ČR ve službě vůbec poprvé otestuje elektromobily

Vozidla poháněná elektřinou poslouží pražským policistům zejména v parcích a dalších přírodních oblastech metropole. 

Ve čtvrtek 6. dubna v odpoledních hodinách se v showroomu společnosti Invelt v pražských Stodůlkách uskutečnilo oficiální předání tří elektromobilů, které poskytla společnost BMW Group ČR do dočasného užívání Policii České republiky. Nové automobily BMW i3 s elektrickým pohonem v policejním provedení si od vedoucí divize BMW i Jany Dvořákové slavnostně převzal policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý, který neskrýval nadšení.

„Jsem opravdu rád, že policie od společnosti BMW Group dostala možnost tímto způsobem vyzkoušet tato vozidla s alternativním pohonem, která jsou dnes již běžně využívána v zahraničních bezpečnostních sborech. Životní prostředí je potřeba chránit, a pokud se  vozidla s elektrickým pohonem ve službách policie osvědčí, bezpochyby budeme uvažovat o doplnění našeho vozového parku o nové, ekologicky šetrné automobily,“ řekl policejní prezident.

Konkrétně se jedná o dva elektromobily verze BMW i3 BEV 94 Ah se zvětšeným akumulátorem a reálným odjezdem až 200 km a jeden hybridní elektromobil BMW i3 REX s dojezdem až 350 km. Všechna tato vozidla disponují bohatou výbavou a veškerým příslušenstvím, jako je nabíjecí kabel, ale i karta Charge Now s bezplatným tarifem. A bezplatná je i samotná zápůjčka vozidel, která je limitována buď uplynutím šesti měsíců, nebo ujetím šesti tisíc kilometrů podle toho, co nastane dříve. Všechny tři elektromobily budou sloužit policistům v Praze, kteří je s ohledem na šetrnost vůči životnímu prostředí využijí zejména v parcích a jiných přírodních oblastech v Praze 6 a 7, jako je například Šárecké údolí, Stromovka, Vrchlického sady a podobně. V případě potřeby ale vozidla poslouží také při velkých bezpečnostních opatření v historickém centru metropole.

kpt. Mgr. Iveta Martínková 
tisková mluvčí policejního prezídia
6. dubna 2017

Odkazy do noveho okna

Předání elektromobilů (1)

Předání elektromobilů (1) 

Detailní náhled

Předání elektromobilů (2)

Předání elektromobilů (2) 

Detailní náhled

Předání elektromobilů (3)

Předání elektromobilů (3) 

Detailní náhled

Předání elektromobilů (4)

Předání elektromobilů (4) 

Detailní náhled

Předání elektromobilů (5)

Předání elektromobilů (5) 

Detailní náhled

Předání elektromobilů (6)

Předání elektromobilů (6) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem