Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Policie ČR - územní odbor Český Krumlov

Dobrý den, vážení spoluobčané, vítáme Vás na stránkách Policie ČR Český Krumlov. Na těchto stránkách Vás budeme pravidelně informovat o práci policistů, o bezpečnostní situaci, o trestné činnosti, dopravní situaci a samozřejmě o pátracích či preventivních akcích... Neopomeneme ani případné úspěchy policistů na soutěžích a závodech.  

Českokrumlovský region je jednou z posledních rozlehlejších  oblastí ve střední Evropě, kde se zatím ve větší míře neprojevily negativní  důsledky civilizace. Novohradské hory a Šumava patří k tzv. „Zelené střeše  Evropy", tedy k území s mimořádně uchovanými přírodními a krajinnými hodnotami.  Přírodní krásy regionu patří mezi základní  předpoklady  cestovního ruchu, turistiky i oddechu.

Svojí polohou na rozhraní tří zemí, kde se stýkají  hranice Čech, Rakouska a Bavorska, je předurčen  k rozvoji pěší turistiky a  cykloturistiky na mezistátních  trasách. Oblíbená je vodní turistika na řece  Vltavě a vodní  sporty na Lipenském jezeře. I v zimním období je zde řada  příležitostí  pro zimní sporty.

Rozloha bývalého okresu je 1615 km2, je třetím největším  v jižních Čechách (zaujímá 14,3  % jejich plochy). Žije zde cca 60.700 obyvatel, což znamená 38 obyvatel na km2. Je zde šest měst a 46 obcí. Největší z měst je Český Krumlov. Dalšími jsou Kaplice, Horní Planá, Velešín, Vyšší Brod a Rožmerk nad Vltavou.

vytisknout  e-mailem