Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policie ČR pokračuje v testování BMW i8

Zapůjčený hybridní supersport má nově zabudovanou i techniku na měření rychlosti. Testovat ho budou policisté v Plzeňském kraji. 

Společnost BMW Group dnes na základě předchozí spolupráce Policii České republiky opětovně zapůjčila hybridní sportovní vůz BMW i8 Coupé.

Stejné vozidlo již v průběhu loňského roku měli možnost využívat dopravní policisté v Jihomoravském kraji. Tentokrát vůz zamíří do Plzeňského kraje a na rozdíl od předchozí zápůjčky je také nově vybaveno i speciálním záznamovým zařízením RAM – CAM, které umožňuje pořizovat záznam a zároveň měřit rychlost dopravních prostředků v silničním provozu.

I tentokrát je vozidlo v policejním barevném provedení a stejné jsou i podmínky zápůjčky -  6 měsíců nebo najetí 20 000 kilometrů.

Po finálním ukončení zápůjčky bude provedeno kompletní vyhodnocení všech zapůjčených vozů s alternativním pohonem. Technické specifikace vozu najdete v tiskové zprávě BMW Group:

https://www.press.bmwgroup.com/czech/article/detail/T0280338CS/prodloužen%C3%AD-zápůjčky-bmw-i8-coupé-pro-policii-české-republiky

kpt. Mgr. Iveta Skupien
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR
19. 4. 2018

vytisknout  e-mailem