Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policie ČR má dva nové generály

Do hodnosti brigádního generála byl dnes jmenován první náměstek policejního prezidenta Martin Vondrášek a ředitel Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje Oldřich Tomášek. 

Prezident republiky Miloš Zeman dnes u příležitosti Dne vzniku samostatného československého státu jmenoval do generálských hodností prvního náměstka policejního prezidenta Martina Vondráška a ředitele Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje Oldřicha Tomáška. Jmenovaní si oba služební funkcionáři Policie České republiky převzali osobně přímo ve slavnostních prostorách Pražského hradu.

„Jmenování dvou policejních důstojníků do generálských hodností vnímám nejen jako uznání jejich dosavadního dlouholetého působení u sboru, ale také jako projev uznání a ocenění pro celou Policii České republiky, která v tomto roce slaví pětadvacáté výročí svého založení. Oběma kolegům přeji mnoho dalších úspěchů jak v profesním, tak i v osobním životě,“ uvedl policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý.

Prezident republiky jmenuje policisty, vojáky i hasiče do generálských hodností dvakrát ročně. Kromě 28. října se tak děje 8. května. V aktivní službě u Policie České republiky jsou počínaje dnešním dnem celkem čtyři důstojníci v generálských hodnostech, policejní prezident generálmajor Tomáš Tuhý a brigádní generálové Martin Vondrášek, Oldřich Tomášek a Jiří Komorous.

28. října 2016
kpt. Jozef Bocán
tiskový mluvčí, Policejní prezidium ČR     

vytisknout  e-mailem