Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policie ČR a Vojenská policie uzavřely dohodu

Policejní prezident a náčelník Vojenské policie podepsali dohodu, která výrazně zefektivní práci mezi oběma složkami. 

Policejní prezident generálmajor Tomáš Tuhý a náčelník Vojenské policie brigádní generál Pavel Kříž dnes svými podpisy uzavřeli Dohodu o součinnosti mezi Policií ČR a Vojenskou policí. Symbolický akt podpisu dohody se uskutečnil krátce před polednem přímo v budově Policejního prezidia ČR.

Oproti předchozím dílčím ujednání o vzájemné spolupráci tato dohoda ztvárňuje komplexní a ucelenou úpravu. Zahrnuje oblasti napříč všemi společnými činnostmi Policie ČR a Vojenské policie, od trestního řízení, pátrání po osobách a věcech, kriminalistické a znalecké činnosti, přes pyrotechnickou, pořádkovou a dopravní službu, operační řízení, až po zajišťování bezpečnosti chráněných osob a objektů, vzdělávání a výměnu informací.

„Díky své komplexnosti a propracovanosti je Dohoda o součinnosti s Vojenskou policií svým způsobem unikátní. Jsem přesvědčený, že její profesionální pojetí s jasným vymezením práv a povinností přispěje k efektivní a kvalitní spolupráci mezi oběma složkami. Jsem proto rád, že Policie ČR v současné době pracuje na obdobných součinnostních úpravách i s dalšími subjekty. Děkuji všem, kteří se podíleli na realizaci této dohody, a věřím, že ji brzy ocení i kolegové v praxi,“ řekl policejní prezident Tomáš Tuhý.

23. 10. 2018
kpt. Mgr. Iveta Skupien
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR

Odkazy do noveho okna

1 Dohoda

1 Dohoda 

Detailní náhled

2 Dohoda

2 Dohoda 

Detailní náhled

3 Dohoda

3 Dohoda 

Detailní náhled

4 Dohoda

4 Dohoda 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem