Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policejního potápěče, psovoda, prvosledovou hlídku a dopravní policisty společně s koordinátorem BESIPu přivítali na škole v Sedleci - Prčice

BENEŠOVSKO – Ti dětem přijeli ukázat svou výstroj, výzbroj a techniku. Připravili si pro ně také několik ukázek a cenných rad. 

Minulý týden v pátek ,,obklíčilo“ několik policejních složek ZŠ a MŠ Sedlec – Prčice, naštěstí jen z preventivních důvodů. Policisté za dětmi zavítali v rámci školou pořádaného branného dne. Přijeli jim přiblížit náplň práce jednotlivých činností a představit výstroj a zbraně, které využívají při své práci. První stanoviště patřilo policistovi z poříčního oddělení. Děti se z jeho úst dozvěděly, co obnáší práce policejního potápěče, při jakých akcích jsou nasazováni pod vodní hladinu, a spoustu dalších zajímavostí. Svým posluchačům dovezl také ukázat čtyřkolku, která měla veliký úspěch, jelikož ji většina viděla vůbec poprvé.

Na stanovišti č. 2 se školáci od prvosledové hlídky dozvěděli, že se s nimi mohou setkat po celém okrese Benešov. Tito policisté jsou proškolováni na různé zásahy, např. proti ozbrojenému útočníkovi apod. Na stole před policisty leželo několik zajímavých věcí, které děti velice zaujaly. Jednalo se především o samopaly a další  výzbroj používanou při policejních zásazích. Současně jim také představili výstrojní součástky. Balistická vesta upoutala pozornost všech. O pár metrů dál na zvědavé pohledy dětí čekali další policisté. Ti jim vyprávěli o jednotlivých složkách, především o pořádkové a dopravní policii. I na tomto stanovišti jim ukázali výstroj a výzbroj a vysvětlili, k čemu se používá.

V areálu školy se děti mohly těšit na policejní psovody a jejich čtyřnohé pomocníky. Nejprve si vyslechly krátkou teorii a potom s nadšením sledovaly několik dynamických ukázek (např. vyhledávání akcelerantů, zákrok proti nebezpečnému pachateli aj.) Toto stanoviště se jim líbilo asi nejvíce. Děti obecně s nadšení očekávají, co jim psovodi se svými psy předvedou za dovednosti. Co je důležité, nikdy nezklamou očekávání svých natěšených pozorovatelů.

Na této preventivní akci nechyběli ani zástupci dopravní policie, kterým patřila poslední dvě stanoviště. Na jednom z nich je v plné parádě přivítal policista s policejní motorkou. Tuhle mašinu nepřehlédlo jediné klučičí oko. Děvčata ale nezůstala pozadu a motorku si přišla také prohlédnout. V letním altánu na zvědavé školáky čekala policistka z dopravního inspektorátu a koordinátor BESIPu pro Středočeský kraj pan Miroslav Polách. Společně dětem předávali informace ohledně bezpečného chování v silničním provozu. Tato problematika je stále velmi aktuální, proto je potřeba ji co nejvíce opakovat, aby určité zákonitosti a pravidla měly děti zakódovány ve své hlavě co nejdříve. Za velmi aktivní spolupráci a svou šikovnost policistka s koordinátorem chlapce i děvčata odměnili reflexními tkaničkami do bot. Celkově příjemnou atmosféru dokresloval fakt, že i v podzimním období přítomné po  celou dobu doprovázelo sluníčko a všichni si tam společnou akci velmi užili.

nprap. Bc. Veronika Čermáková
tisková mluvčí
P ČR Benešov
17. října 2018
 

Odkazy do noveho okna

Foto č. 1

Foto č. 1 

Detailní náhled

Foto č. 2

Foto č. 2 

Detailní náhled

Foto č. 3

Foto č. 3 

Detailní náhled

Foto č. 4

Foto č. 4 

Detailní náhled

Foto č. 5

Foto č. 5 

Detailní náhled

Foto č. 6

Foto č. 6 

Detailní náhled

Foto č. 7

Foto č. 7 

Detailní náhled

Foto č. 8

Foto č. 8 

Detailní náhled

Foto č. 9

Foto č. 9 

Detailní náhled

Foto č. 10

Foto č. 10 

Detailní náhled

Foto č. 11

Foto č. 11 

Detailní náhled

Foto č. 12

Foto č. 12 

Detailní náhled

Foto č. 13

Foto č. 13 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem