Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policejního maskot přišel za dětmi do škol na Rokycansku

ROKYCANSKO - Zebra se za Tebe nerozhlédne na Rokycansku. 

     Policisté přišli za dětmi do škol s celorepublikovým projektem „Zebra se za Tebe nerozhlédne". Minulý týden policisté dohlíželi nad dodržováním zásad bezpečného chování v dopravě a radili malým účastníkům silničního provozu, jak správně a hlavně bezpečně silnici přejít. Dnes dopoledne policisté s dětmi na toto téma besedovali ve školách. Vozovku s dětmi přecházel i nový policejní maskot. 

     Cílem tohoto projektu je preventivně působit zejména na nejmladší účastníky silničního provozu a opakovat základní pravidla správného a bezpečného chování jak na silnici, tak i na chodníku. Policisté s policistkou z oddělení tisku a prevence a kolegy z dopravního inspektorátu minulý týden dohlíželi na správné přecházení na přechodu pro chodce v okresním městě a ve středu (11.4.2018) navštívili prvňáčky základních škol v Mýtě a Hrádku.

Děti se dozvěděly tyto zásady:
1. Vozovku přecházej na přehledném místě, pokud je v blízkosti přechod pro chodce, použij ho!
2. Do vozovky smíš vstoupit po bezpečném rozhlédnutí. Pravidlo zní: 3x se rozhlédni: vlevo, vpravo, vlevo a rychle přejdi!
3. Vždy si počínej tak, aby měl řidič šanci zastavit vozidlo před přechodem pro chodce!
4. Do vozovky vstupuj, až když vozidla bezpečně zastaví, nikdy nevbíhej před jedoucí vozidla.

     Po přednášce se preventiska společně s dětmi v doprovodu policejního maskota vydala do provozu, kde kluci a děvčata v praxi předvedli správné a bezpečné přecházení vozovky. Děti prokázaly ohledně pravidel přecházení vozovky velmi dobrou znalost. Aby si kluci a holky mohli zásady bezpečného přecházení vozovky kdykoliv zopakovat, dostali úkolníček s logem akce „Zebra se za Tebe nerozhlédne.“

por. Hana Kroftová, DiS.
10. dubna 2018

vytisknout  e-mailem