Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní zprávy z Prostějovska

ze dne 4.- 6. července 2009  

Střet vozidel se zvěří
Prostějovští policisté vyšetřují tři dopravní nehody, při nichž sehrála roli zvířata. Včera krátce po 23. hodině v noci došlo k dopravní nehodě za obcí Přemyslovce. Řidič vozidla Ford Fiesta jel směrem na Štarnov a přitom mu zleva do jízdní dráhy vběhlo divoké prase a došlo ke střetu. Ke zranění osob nedošlo, prase po střetu uhynulo a bylo předáno místnímu mysliveckému sdružení. Hmotnou škodu na vozidle majitel předběžně vyčíslil na 50 tisíc korun.  K podobné dopravní nehodě došlo v pátek  v podvečer mezi obcemi Němčice nad Hanou – Pivín. Řidička Škody Fabia jela směrem od Němčic a na rovném úseku jí do cesty vyběhl  zajíc. Při nehodě došlo k usmrcení zajíce a poškození vozidla. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na pět a půl tisíce korun.  V sobotu dopoledne vyjížděli policisté k nehodě automobilu Škoda Felicia. Řidiči jedoucímu směrem od Lutína do Olšan u Prostějova asi 10 metrů před vjezdem do obce z pravé strany náhle vběhl do jízdní dráhy pes. Došlo k jeho usmrcení a hmotné škodě šest tisíc korun na osobním automobilu.  Míra zavinění je předmětem šetření. Ani u jedné  nehody policisté nezjistili, že by řidiči před jízdou požili alkohol.   

Okradený řidič
V pondělí 6. července odpoledne neznámý pachatel okradl poblíž čerpací stanice v Prostějově na Petrském nám. řidiče morového vozidla Opel. Zloděj využil toho, že se řidič  věnoval huštění zadní pneumatiky, nechal si otevřené auto a na sedadle měl odloženou peněženku s doklady a finanční hotovostí. Způsobenou škodu řidič vyčíslil na 15 tisíc korun.

Krádež kabelky
Na neopatrnost doplatila v sobotu dopoledne žena nakupující v prostějovském supermarketu. V nákupním vozíku si nechala položenou kabelku a neznámý zloděj využil její nepozornosti a kabelku jí odcizil. V kabelce měla žena mobilní telefon, svazek klíčů, skládací deštník, dioptrické brýle a peněženku s dvěma tisíci korunami. Celkovou výši způsobené škody vyčíslila na téměř sedm tisíc korun.

Prodejnu se mu nepodařilo vykrást
V sobotu večer se vloupal neznámý pachatel do prodejny se smíšeným zbožím v obci Mostkovice.  Pachatel rozbil kovovým stojanem na kola skleněnou výplň dveří a vnikl dovnitř.  Zde se pokusil odcizit zboží a kradené věci vynášel před prodejnu. Po několika minutách byl muž zadržen pracovníkem bezpečnostní agentury, který na místo přivolal policisty a podezřelého muže jim předal. Majitel prodejny vyčíslil způsobenou škodu na dva a půl tisíce korun.

por. Mgr. Jitka Dolejšová
 

vytisknout  e-mailem