Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní zprávy z Prostějovska

ze dne 9. července 2009  

Smrtelný pracovní úraz
K tragické události došlo ve středu 8. července ráno v objektu firmy v Brodku u Prostějova. Třicetiletý zaměstnanec firmy řídil  vysokozdvižný vozík s naloženou paletou dřevěných hranolů. Při přejíždění přes dvůr z dílny do skladu vozíkem srazil ženu, která šla proti němu. Pracovnice utrpěla zranění, kterému na místě podlehla. Okolnosti tragické události se vyšetřují. Z dosavadního vyšetřování  vyplývá, že žena se pravděpodobně předklonila a řidič ji za naloženým nákladem neviděl. Policisté na místě provedli u řidiče dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Prostějovští kriminalisté událost vyšetřují pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.  

Z auta zmizela výpočetní technika
Včera dopoledne se vloupal neznámý pachatel po odstranění visacího zámku do nákladového prostoru v zadní části motorového vozidla Mercedes. Z nákladního auta zaparkovaného na ulici Dolní v Prostějově zloděj  odcizil  tři papírové balíky, ve kterých byla výpočetní technika. Hodnota odcizených počítačů byla předběžně vyčíslena na 23 tisíce korun. 

Nechal odloženou peněženku na sedadle
Škodu 19 tisíc korun způsobil řidiči motorového vozidla VW Transporter neznámý zloděj, který se násilím dostal včera během poledne do auta zaparkovaného u vjezdu do bývalého areálu jatek na Joštově nám. v Prostějově. Ze sedadla spolujezdce pachatel odcizil koženou peněženku s finanční hotovostí 15 tisíc korun. V peněžence byl také občanský a řidičský průkaz a dvě platební karty.

Vozidlo se  převrátilo na střechu
Včera večer před půl devátou havarovalo na silnici ve směru od obce Soběsuky do obce Drahany motorové vozidlo Škoda Fabia. Řidič pravděpodobně vzhledem k nepřiměřené rychlosti vjel do příkopu, kde se převrátil na střechu. Při dopravní nehodě došlo k poškození stromu a k hmotné škodě na vozidle. Devětadvacetiletý řidič naštěstí nebyl zraněn.  Provedená dechová zkouška na alkohol byla negativní. Celková výše způsobené škody byla předběžně vyčíslena na více jak 200 tisíc korun.

por. Mgr. Jitka Dolejšová
 

8.7.2009_DN.jpg8.7.2009_DN.jpg

vytisknout  e-mailem