Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní zprávy z Prostějovska

ze dne 4.2.2009. 

Vloupání do vozidel

Neznámý pachatel se vloupal do zaparkovaného osobního motorového vozidla Peugeot Partner na ulici Dr. Horáka a odcizil autorádio v hodnotě 4 000,- Kč. Poškozením vozidla způsobil majiteli škodu další 4 000,-Kč. Pachatel se vloupal také do vozidla Citroen Jumper na ulici Dobrovského v Prostějově. Z kabiny odcizil koženkovou tašku s různými doklady. Majiteli vznikla škoda necelých 1 000,- Kč.

Vloupání do rodinného domu

V obci Smržice vnikl neznámý pachatel na dvůr u rodinného domu, poté vešel do obývacího pokoje a odcizil Hi-Fi věž, dva DVD přehrávače, CD nosiče a platební kartu. Majitel škodu na odcizených věcech odhaduje na více jak 10 000,-Kč.

Krádež zboží z drogerie

V prodejně drogerie na náměstí T.G. Masaryka odcizil za provozní doby pachatel značkovou kosmetiku v celkové hodnotě 10 000,- Kč, zboží ukryl pod svrchní oblečení a prošel přes pokladnu bez zaplacení. Pracovnice prodejny se snažila zkontrolovat tohoto muže, ale ten na ni začal křičet a z prodejny odešel. Proto byla přivolána hlídka městské policie. Strážníkům se podařilo muže na náměstí vypátrat a zadržet. Odcizené zboží však už u sebe neměl. Policisté zahájili zkrácené přípravné řízení v této věci a sdělili pachateli podezření pro trestný čin krádeže. U soudu mu za tento čin hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Krádež cigaret z vozidla

V Kralicích na Hané se neznámý pachatel vloupal do zaparkovaného vozidla Peugeot Boxer a odcizil karton cigaret různých značek v hodnotě 26 700,- Kč. Poškozením vozidla vznikla škoda 2 000,- Kč.

 


vytisknout  e-mailem