Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Policejní prezident v Moravskoslezském kraji

MS kraj - ve dnech 23. 7. 2013 a 24. 7. 2013 navštívil Moravskoslezský kraj policejní prezident plk. Mgr. Martin Červíček. 

      Spolu s moravskoslezským krajským ředitelem plk. Mgr. Tomášem Kuželem absolvoval plk. Červíček hned několik jednání.
      V průběhu pracovních setkání byla řešena stěžejní témata, náležící do gesce Policie České republiky. Pozornost byla věnována aktuálnímu stavu kriminality, veřejného pořádku, současné bezpečnostní situaci i eventuálním sociálním nepokojům v důsledku zvýšení nezaměstnanosti. Diskuze zahrnovala též personální otázky, současné doplňování personálních stavů moravskoslezské policie, jejíž řady se brzy rozšíří o bezmála sto policistů.
      Aktuální otázky řešili plk. Červíček a plk. Kužel s primátorem Statutárního města Ostrava Ing. Petrem Kajnarem. Bezpečnostní situace v kraji byla předmětem další schůzky. Následovalo jednání s hejtmanem Moravskoslezského kraje Miroslavem Novákem.
 
       Policejní prezident fakta shrnul „v prvé řadě jsem strašně rád, že jsem mohl s vedením moravskoslezské policie prodiskutovat další potenciální rozvoj policie v tomto regionu. Myslím si, že k těm současným počtům policistů musí do dalšího období přibýt řádově po dvou stovkách dalších nových policistů, abychom měli moravskoslezskou policii připravenou do dalšího období na příští úkoly, které nás čekají. Jsem samozřejmě rád, že jsme zahájili to nejdůležitější, co jsme museli udělat, doplňujeme počty policistů do stanoveného stavu. Pevně věřím tomu, že nově příchozí policisté se po zaškolení stanou velmi významnou pomocí pro tento region.“
 
       Krajský ředitel pak s policejním prezidentem zamířili k policistům moravskoslezských speciálních jednotek, jak pořádkové, tak zásahové. Úvodem setkání zaznělo poděkování plk. Červíčka policistům speciální pořádkové jednotky, která byla v posledních měsících nasazena k zákrokům v mimořádných situacích či při prověřování trestné činnosti. A pak už k policejní prezident reagoval na četné dotazy přítomných policistů, týkajících se například obměny vozového parku či některých výstrojních součástí.
       Další kroky plk. Červíčka a plk. Kužela směřovaly na obvodní oddělení policie Frýdek-Místek, následovala diskuze k aktuální bezpečnostní situaci předmětného služebního teritoria.
 
 
por. Mgr. Gabriela Holčáková
                                                                                                komisařka preventivně informačního oddělení
Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje

Fotogalerie ZDE.

vytisknout  e-mailem