Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní prezident udělil ocenění za záchranu života

Pět policistů bylo oceněno medailí Za statečnost. 

Dnes policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý ocenil kriminalistu z města Mělník KŘP Středočeského kraje, dva policisty z obvodního oddělení z Prostějova a dva dopravní policisty taktéž z Prostějova KŘP Olomouckého kraje.

Mělnický kriminalista por. Jiří Vild v březnu letošního roku přispěl svým jednáním k záchraně dusícího se muže, který nemohl dýchat vlivem cévní mozkové příhody. Policista uvolněním dýchacích cest a zavoláním na tísňovou linku 112 muži jednoznačně zachránil život.

Prostějovští okrskáři prap. Michal Mrázek a prap. Dalibor Peterka v červnu letošního roku bez ohledu na ohrožení vlastního života vynesli zraněného muže z hořícího domu v obci Smržice. Muži následně poskytli první pomoc a přivolali rychlou záchrannou službu.

Prostějovští policisté z dopravního inspektorátu prap. Jan Dobeš a nstržm. Martin Jeneš v květnu letošního roku zachránili život ženy, která havarovala se svým vozem mezi obcemi Bohuslavice a Krakovec. Žena vlivem nárazu vozidla do stromu utrpěla mnohočetná zranění včetně deformování končetin. Vozidlo začalo hořet a tak co nejdříve policisté řidičku přemístili do bezpečného prostoru a poskytli ji první pomoc. Svým rychlým a profesionálním jednáním policisté řidičce zachránili život.

Ocenění policisté riskovali svůj vlastní život, aby mohli zachránit život druhých lidí, tímto bylo motto "Pomáhat a chránit" jednoznačně naplněno.

29. července 2015
kpt. Bc. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí
Policejní prezidium ČR

Odkazy do noveho okna

Za statečnost 01

Za statečnost 01 

Detailní náhled

Za statečnost 02

Za statečnost 02 

Detailní náhled

Za statečnost 03

Za statečnost 03 

Detailní náhled

Za statečnost 04

Za statečnost 04 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem