Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní prezident ocenil profesionální práci policistů

V pondělí 25. května se společně setkali policisté, kteří pracovali na bezpečnostním opatření během 79. ročníku světového šampionátu v ledním hokeji, se zástupci Českého svazu ledního hokeje. Policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý a prezident ČSLH Tomáš Král ocenili profesionální práci všech zapojených složek. 

Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015, jež se v tomto roce konalo v Praze a Ostravě, bylo pořadateli a veřejností velice dobře hodnoceno i po stránce zajištění bezpečnosti. O veřejný pořádek, bezpečnost majetku a osob se staral tým mnoha desítek policistů. Ti se setkali v Praze, aby z rukou policejního prezidenta a prezidenta ČSLH převzali poděkování za svoji nadstandartní službu. Oceněni byli také členové organizačního výboru světového šampionátu a zástupci Městské policie Praha, kteří s Policií České republiky spolupracovali na bezpečném průběhu celého mistrovství.
Jak jsme již představili v našem vyhodnocení bezpečnostního opatření po skončení šampionátu, celý průběh této velice náročné akce byl z našeho hlediska velice úspěšný. Policie řešila opravdu pouze dílčí přestupky nebo problémové chování a návštěvníci šampionátu, stejně tak jako rezidenti, se podle našich informací cítili naprosto bezpečně. Ohlas veřejnosti na naši práci a přítomnost v ulicích byl nebývale pozitivní. Proto jsem se rozhodl ocenit nadstandartní nasazení všech zúčastněných a osobně jim za jejich práci poděkovat,“ uvedl policejní prezident brig. gen. Tomáš Tuhý.
Slavnostního setkání se zúčastnili pracovníci Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, zástupci Policejního prezidia ČR, Městské policie Praha a organizačního výboru šampionátu, kterým osobně poděkovali také plk. Martin Vondrášek, plk. Luděk Procházka a plk. Tomáš Kužel.
„Jsem opravdu moc rád, že takto rozsáhlá akce proběhla bez problémů. Před šampionátem, ale i v jeho průběhu, jsem měl obavy, aby nedošlo k nějaké mimořádné události. Nežijeme v klidné době a já dnes mohu jen smeknout klobouk před nasazením a prací policistů. To, že dostáváme ze světa stále pozitivní reakce na průběh šampionátu, je z velké části právě díky skvělému bezpečnostnímu zajištění akce, ať už při zajištění klidu a pořádku, tak i vynikající práci dopravních policistů. Všem moc děkuji,“ poděkoval za pořadatele prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.
 
26. května 2015
plk. Ing. Jana Macalíková
Odkazy do noveho okna

Předávání plaket 1

Předávání plaket 1 

Detailní náhled

Předávání plaket 2

Předávání plaket 2 

Detailní náhled

Předávání plaket 3

Předávání plaket 3 

Detailní náhled

Předávání plaket 4

Předávání plaket 4 

Detailní náhled

Předávání plaket 5

Předávání plaket 5 

Detailní náhled

Předávání plaket 6

Předávání plaket 6 

Detailní náhled

Předávání plaket 7

Předávání plaket 7 

Detailní náhled

Předávání plaket 8

Předávání plaket 8 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem