Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policejní preventistky přednášely seniorům v Oldřichově v Hájích

LIBERECKO - S aktuální problematikou trestné činnosti se mohli senioři seznámit na besedě, kterou pro ně zorganizovalo vedení obce. 

1
Preventistky z Oddělení tisku a prevence Krajského ředitelství policie Libereckého kraje zavítaly ve čtvrtek 26. ledna odpoledne do malebné obce Oldřichov v Hájích na Liberecku a bezmála dvě hodiny se věnovaly místním občanům seniorského věku. Právě tato generace občanů bývá častou a snadnou obětí pachatelů trestných činů. Tito využívají jejich důvěřivosti, dobromyslnosti nebo zhoršené pohyblivosti a osamění.

Policistky je seznámily se současnými trendy a praktikami podvodníků, kteří je mohou kontaktovat v jejich domácnostech, ale i v online prostoru či po telefonu. Upozornily je také na nástrahy a rizika v internetovém prostředí, týkající se sociálních sítí, nákupu a prodeje zboží a v neposlední řadě na seznamovacích portálech. Součástí besedy bylo také upozornění na nebezpečí ze stran cizích násilných osob, případně někdy i ze stran samotných rodinných příslušníků. Závěrem přednášky preventistky apelovaly na seniory, aby byli obezřetní na své osobní věci a opatrnost kladli i při pohybu v silničním provozu s důrazem na jejich viditelnost právě v tomto ročním období.

Po ukončení besedy byl dán zúčastněným prostor na vlastní dotazy a za skvělou pozornost si každý z nich odnesl drobný dárek preventivního charakteru.

27. 1. 2023
nprap. Bc. Dana Burešová, DiS.
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem