Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policejní preventisté navštívili ZŠ Jedličkův ústav Liberec a centrum denních služeb Aposs Liberec

LIBEREC – Policisté uspořádali přednášky pro zdravotně znevýhodněné a handicapované osoby. 

2

Ve druhém týdnu nového roku se policejní preventisté Krajského ředitelství policie Libereckého kraje vydali za žáky 2. stupně ZŠ Jedličkův ústav Liberec, aby zde s nimi pohovořili o bezpečném chování na internetu a s tím úzce související téma kyberšikana. Žáci měli možnost s policisty diskutovat o zásadách, jak se v prostoru internetu co nejvíce ochránit a také o tom, jak se na internetu chovat, aby se sami nedopouštěli protiprávního jednání.

Policisté dále také navštívili příspěvkovou organizaci Aposs Liberec, která slouží jako centrum denních služeb a domov pro osoby se zdravotním znevýhodněním a handicapem, pro dospělé. Zde policejní preventisté hovořili o bezpečném pohybu v silničním provozu, ale také o rizicích spojených při setkání s neznámými/cizími osobami, ale i o mezilidských vztazích.

Během přednášky byla zodpovězena spousta všetečných dotazů a také se klienti dozvěděli více o práci Policie ČR. Na závěr si klienti centra vyzkoušeli výstrojní součásti policistů z pořádkové jednotky, kterou policisté vzali s sebou na ukázku a převzali si drobné dárky.  


17. 1. 2024
por. Zuzana Gelič, DiS.
preventistka KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem