Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní potápěči

Potápěči ze speciálních jednotek se opět vrátili na řeku Sávu. 

Velvyslankyně ČR v Bosně a Hercegovině Ivana Hlavsová navštívila policejní potápěče z Odboru speciálních potápěčských činností a výcviku Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia České republiky. Setkání se účastnili také zástupci Ministerstva bezpečnosti Bosny a Hercegoviny, správ civilní ochrany a zástupci vedení města Brod.

Potápěči ze speciálních jednotek se opět vrátili na řeku Sávu do oblasti bosenského Brodu, kde pátrají po další 250kg letecké pumě a části havarovaného letounu. V roce 2017 vyzvedli v této oblasti za pomoci bosenských pyrotechniků pod hraničním mostem americkou leteckou pumu 250lb GP AN-M 57.

Na odminovacích pracích se společně podílí kolegové z Pyrotechnické služby Policie ČR, Zásahové jednotky Policie ČR Středočeského kraje, Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru Hlučín, Zdravotnického zařízení Ministerstva vnitra a za bosenskou stranu  pyrotechnici z jednotek Federální civilní ochrany Bosny a Republikové civilní ochrany Republiky Srbské.

kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR
22. 9. 2022

vytisknout  e-mailem