Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Policejní past sklapla

JESENICKO - Uvázli v ní tři dealeři a jeden výrobce drog. 

Během minulého týdne řešilo oddělení obecné kriminality hned tři případy týkající se drogové problematiky. Jednalo se o dealery a výrobce pervitinu.

Ze spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy byl obviněn 38letý muž z České Vsi. Nejméně od května 2017 do února 2018 si měl neoprávněně opatřovat pervitin, který jednak sám užíval, ale také prodával koncovým uživatelům OPL. Obviněnému byl prokázán prodej drogy v cca 60 případech. Při domovní prohlídce policisté zajistili předměty sloužící k aplikaci drog a také zbytkové množství pervitinu.

Ze stejného zločinu byl obviněn také 34letý muž z Jeseníku. Ten drogu přímo vyráběl. Na různých místech v Jeseníku vyrobil od září 2017 do února 2018 nejméně 70 gramů metamfetaminu. Léky potřebné na výrobu drogy si přivážel z Polské republiky, a to naposledy ve čtvrtek 22. února, kdy převezl více jak 100 ks tablet Apselan a Cirrus. Policisté u 34letého muže zajistili kompletní varnu včetně surovin sloužících k ilegální výrobě metamfetaminu. Tohoto jednání se oba muži dopustili i přesto, že v posledních třech letech byli za stejné jednání již pravomocně odsouzeni.

Další dealery drog pak na Jesenicku zastavili pracovníci Celního úřadu pro Olomoucký kraj v pátek 23. února blízko hraničního přechodu. Dva muži ze Šumperska ve věku 33 a 24 let cestovali směrem do Polska. Protože celníci během kontroly zjistili, že muži u sebe převáží drogy, přivolali na místo jesenické kriminalisty. Ti pak u podezřelých zajistili pervitin nachystaný k distribuci, dále hašiš a marihuanu. Následně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu.  

por. Ing. Tereza Neubauerová

28. února 2018

vytisknout  e-mailem