Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policejní návštěva v Základní škole Montessori

KLADENSKO – Policistky připravily pro žáky besedu s preventivním programem. 

Policistky z oddělení tisku a prevence ve spolupráci s policistkou z obvodního oddělení Kladno venkov v rámci preventivní činnosti navštívily v měsíci listopadu letošního roku žáky první až třetí třídy Základní školy Montessori v Kladně.

Program byl rozdělen do několika částí. Policistky nejprve dětem vysvětlily podle jakých znaků poznají policistu České republiky a jak jsou policejní složky zastoupeny včetně jejich činnosti. Poté policistky s žáky zopakovaly důležitá telefonní čísla IZS. Dále byla probírána dopravní výchova, při které byly děti informovány o správném a bezpečném přecházení přes pozemní komunikaci, o významu dopravních značek, ale taktéž byly upozorněny, jak se mají v silničním provozu chovat nejen jako chodci, ale i jako cyklisté a spolujezdci ve vozidlech. V průběhu dopravní výchovy nebylo opomenuto ani na povinnou výbavu jízdního kola. Dalším tématem byla informovanost o nebezpečných situacích, jak se mají zachovat, kdyby je například  oslovila cizí osoba na hřišti nebo na ulici, dále při otevírání dveří když zazvoní zvonek, o nasedání do vozidel k cizím osobám, o přebírání cukrovinek nebo dárků od neznámého člověka, ale také jak  zareagovat, když potkají volně se pohybujícího psa a nebo jiné zvíře a jak se mají bezpečně chovat při koupání v bazénu nebo ve velkých vodních plochách. Policistka obvodního oddělení dětem ukázala služební výstroj a největší úspěch měla policejní pouta. Policistky na závěr besedy ve třídě rozdaly žákům omalovánky s preventivní tématikou. Posledním bodem této policejní návštěvy byla ukázka služebního policejního transportéru, který si děti prohlédly.

Malí školáčci i starší žáci se v rámci besedy zapojovali do diskuze s velkým nadšením a mnohdy i zvídavými dotazy.  Děti svojí pozorností a s nadšením sledovaly celou přednášku. Přítomnost policistů ve školním zařízení s poutavým preventivním programem byla ze strany žáčků vítána a od zástupců pedagogického sboru základní školy velmi kladně hodnocena.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

19.listopadu 2018

Odkazy do noveho okna

Beseda s žáky Základní školy Montessori

Služební vozidlo 

Detailní náhled

Beseda s žáky Základní školy Montessori

Prohlídka služebního vozidla 

Detailní náhled

Beseda s žáky Základní školy Montessori

Předání policejních omalovánek 

Detailní náhled

Beseda s žáky Základní školy Montessori

Ukázka policejního znaku 

Detailní náhled

Beseda s žáky Základní školy Montessori

Policistky s žáky besedovaly 

Detailní náhled

Beseda s žáky Základní školy Montessori

Žáci 1. až 3. třídy 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem