Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policejní mistrovství ČR 2019 ve střelbě

Pražští policisté a policistky se umístili na stupních vítězů na Policejním mistrovství ČR 2019 ve střelbě. 

V průběhu tohoto týdne proběhlo Policejní mistrovství ČR ve střelbě z krátké služební zbraně v Opařanech u Tábora. Účastnilo se celkem 48 mužů a 41 žen, kteří změřili své schopnosti v různých disciplínách střelby z krátké zbraně. Na střelnici v Opařanech se soutěžilo v disciplínách jak za jednotlivce, tak za družstva. Jednalo se o různé střelecké situace s papírovými a kovovými poppery - IPSC terči, kde se kombinovala mířená a pudová střelba. Nechyběly samozřejmě ani no shoot terče, které imitují civilní osoby a nesmí být zasaženy a také pohyblivé terče, které znázorňují pachatele v pohybu.

Pražští policisté ze zásahové jednotky KŘP hl.m.Praha se za družstvo muži umístili na 1. místě a obhájili tak zlatou medaili. V jednotlivcích se tito policisté z celkových 48 soutěžících umístili na 4., 9. a 18. místě.

Pražské policistky nstržm. Hrušková, pprap. Valentová a nprap. Bušková se za družstvo ženy umístily na 2. místě a obhájily tak stříbrnou medaili. V jednotlivcích se tyto ženy z celkových 41 soutěžících umístily na 14., 27. a 34. místě.

Tyto výsledky budou pro policisty a policistky jistě silnou motivací pro trénování na příští rok.

Mimo jiné se také v měsíci září v Itálii konaly 3. světové policejní hry, kde se soutěžilo celkem v 7 disciplínách. Jednou z disciplín byla i praktická střelba podle pravidel IPSC. V této disciplíně bylo povoleno střílet pouze ze zbraně zn. Beretta 92, která má však specifické ovládání. Přesto, že naši policisté používají ve výkonu služby zbraně zn. CZ nebo Glock, se s touto komplikací poprali skvěle a v družstvu muži se umístili na 2. místě. Obhájili tak stříbrnou medaili na světových policejních hrách.

 

pprap Lucie Drábková – 4. října 2019

Odkazy do noveho okna

mistrovství

mistrovství 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem