Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policejní kontroly se zaměřily na řidiče autobusů a tramvají

KRAJ - Na území Libereckého kraje proběhla ranní dopravně bezpečnostní akce. 

Dne 25. března 2024 proběhla na území Libeeckého kraje další dopravně bezpečnostní akce, tentokrát zaměřená především na řidiče autobusů a tramvají, zda před jízdou nepožili alkoholický nápoj nebo jinou návykovou látku.

Do akce bylo nasazeno více jak dvě desítky policistů. Ti zkontrolovali na 189 vozidel, při kterých odhalili z řad řidičů 4 přestupce. Policisté tyto přestupky projednali příkazem na místě v celkové částce 2 700 Kč. Ve dvou případech řešili policisté špatný technický stav vozidel, v jednom případě nepoužití bezpečnostního pásu a jeden přestupek se týkal špatného způsobu jízdy. 

Celkem u dvou řidičů - jednou u řidiče autobusu a jednou u řidiče osobního vozidla -  vyšla pozitivní dechová zkouška na alkohol. Tyto řidiče policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu.

Ačkoliv byla dopravně bezpečnostní akce zaměřena primárně na řidiče z povolání, ani běžní řidiči motorových vozidel se našim kontrolám nevyhnuli. Až na drobné výjimky dopadly kontroly těchto řidičů velmi dobře. 

Jak je již široké veřejnosti známo, upozorňujeme, že obdobné dopravně bezpečnostní akce budou v našem Libereckém kraji i nadále pokračovat.
 

27. 3. 2024
por. Zuzana Gelič, DiS.
preventistka KŘP Libereckého kraje 

vytisknout  e-mailem