Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policejní kontroly s organizací TISPOL

BEROUNSKO - Policejní dohled byl zaměřen především na nákladní a autobusovou dopravu. 

Berounští policisté se zapojili do celorepublikové třídenní dopravně bezpečnostní akce s organizací TISPOL, která probíhala v minulém týdnu od 14. do 16. října 2020. Policisté kontrolovali dodržování pravidel silničního provozu a především se při této dopravní akci zaměřili na kontroly nákladních vozidel a autobusů.

Policisté při kontrolní činnosti dohlíželi na plynulost a bezpečnost silničního provozu a současně prováděli kontroly na pátrání po osobách, odcizených vozidlech a věcech. Jedním z hlavních cílů dopravního opatření bylo snížit počet dopravních nehod a nekázeň některých řidičů na pozemních komunikacích na území okresu Beroun.

Při dopravně bezpečnostním opatření s organizací TISPOL se policisté územního odboru Beroun ve středu 15. října 2020 zaměřili na důkladnou kontrolu dodržování povinností při provozování silniční nákladní a autobusové dopravy, ale i osobní dopravy podle zákona č. 111/1994Sb., o silniční dopravě a mezinárodních předpisů a dohod, dodržování zejména tzv. sociálních předpisů (doby řízení, odpočinku, bezpečnostních přestávek, manipulace s kontrolními zařízeními, jako je například tachograf a paměťové karty řidičů) a dále na kontrolu přepravy.

Policejní hlídka vykonávala kontrolní činnost na pevném stanovišti  na okraji města Beroun při výjezdu ve směru do Prahy. Při dopravní akci bylo celkem zkontrolováno 12 vozidel, z čehož bylo 5 nákladních vozů. Při policejních kontrolách, které byly provedeny v daném časovém rozmezí  nebyla zjištěna žádná porušení.

V dopravně bezpečnostních akcích budou berounští policisté pokračovat průběžně i v následujících týdnech v rámci celého okresu Beroun.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
19. října  2020

Odkazy do noveho okna

DBA s organizace TISPOL v Berouně

DBA s organizace TISPOL v Berouně 

Detailní náhled

DBA s organizace TISPOL v Berouně

DBA s organizace TISPOL v Berouně 

Detailní náhled

DBA s organizace TISPOL v Berouně

DBA s organizace TISPOL v Berouně 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem