Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Policejní kontroly na silnicích

KLADENSKO – V policejních sítích uvízlo během uplynulého víkendu několik hříšníků, kteří neměli za volantem co dělat. 

První kontrolovaný byl jedenačtyřicetiletý muž z Kolínska, kterého zastavila policejní hlídka v obci Zlonice v pátek 24. března 2017 po páté hodině ranní za volantem osobního automobilu Mercedes. Provedenou lustrací bylo zjištěno, že má řidič vysloven zákaz řízení  motorových vozidel pro všechny skupiny a to od 25. února letošního roku do června 2018.

Téhož dne byl v půl čtvrté odpoledne zastaven mezi obcemi Stochov Slovanka a Lány osmatřicetiletý řidič osobního vozidla VW Polo z Rakovnicka. I u tohoto řidiče bylo zjištěno, že má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel od prosince 2016 do prosince 2017.

Posledním kontrolovaným hříšníkem byl v pátek 24. března 2017 pětadvacetiletý mladík z Kladenska. Toho zastavila policejní hlídka po osmé hodině večer v obci Tuchlovice v Karlovarské ulici při řízení vozidla Citroen Xsara. V tomto případě byl u muže pozitivní provedený test na požití návykové látky, konkrétně na amphetamin/metamphetamin.

Policejní kontroly na silnicích pokračovaly i následujícího dne a to v sobotu 25. března 2017.

Po druhé hodině ranní byl v obci Velká Dobrá v Kladenské ulici přistižen za volantem osobního automobilu Citroen Xsara osmadvacetiletý muž z Kladenska. Zkouškou přístrojem DrugWipe 5S bylo zjištěno, že i tento šofér před jízdou užil amfetamin/metanfetamin.

Dále policisté v sobotu před půl šestou odpoledne kontrolovali v obci Zlonice osobní automobil Seat Toledo, kdy i v tomto případě byl devětatřicetiletý řidič z Mostecka pod vlivem drog (amphetamin/methamphetamin). Se stejným vozidlem byl krátce před půlnocí kontrolován další muž  pod vlivem návykové látky a to mezi obcemi Zlonice a Královice. Tentokrát usedl za volant stejně starý kamarád výše uvedeného řidiče taktéž z Mostecka. I u něj byl proveden test DrügWipe 5 S, který vyšel pozitivní a to na látku amphetamin/methamphetamin.

A poslední případ ze soboty, který řešili zloničtí policisté, se stal v devatenáct hodin. Na linku 158 zavolal anonym s poznatkem, že mezi obcemi Kamenný Most a Slatina je v příkopu havarované vozidlo, jehož řidička jeví známky požití alkoholu. Na místě přivolaní policisté zjistili, že mimo komunikaci je havarovaný automobil, který je uzamčen a u vozidla se nenachází žádná osoba. Provedenou lustrací byl zjištěn majitel, který policistům sdělil, že jeho auto užívá jeho přítelkyně. Ta byla následně policisty vypátrána v obci Velvary a k nehodě se přiznala. Hlídka provedla u čtyřiatřicetileté řidičky z Velvarska dechovou zkoušku, která byla pozitivní a žena se doznala, že před jízdou požila alkoholické nápoje. Displej přístroje ukázal hodnoty 1,72 a 1,83 promile alkoholu v dechu. U ženy bylo provedeno lékařské vyšetření s odběrem biologického materiálu ve slánské nemocnici.

Ani v neděli 26. března 2017 se kontroly neobešly bez hříšníků za volantem.

Hned v ranních hodinách byla za obcí Zlonice kontrolována teprve dvaadvacetiletá žena ze Zlonicka, která řídila osobní automobil Mercedes. V tomto případě byl pozitivní test na látku cannabis a amphethamin/methamphetamin.

A poslední případ ze včerejšího dne, kdy řidič usedl za volant osobního vozidla řešili policisté po šesté hodině odpolední. Jednalo se o sedmatřicetiletého muže ze Semil, kterého zastavila policejní hlídka v obci Zlonice v ulici Pod Lipami, když řídil osobní automobil BMW. I v tomto případě byl muž vyzván k podrobení se testu na návykové látky Drugwipe 5S, s kterým souhlasil a tento vyšel pozitivně na látku Cannabis.

Všichni, u kterých byl pozitivní test na požití drog, jsou podezřelí z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Ženě, která způsobila, pod vlivem alkoholu dopravní nehodu, za tento přečin hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

A řidičům – neřidičům hrozí za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání trest odnětí svobody až na dvě léta.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
27. března 2017

vytisknout  e-mailem