Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Policejní intuice nezklamala

BRNO: Muž na elektrokole zaujal policejní hlídku. 

Včera nad ránem projížděli policisté z Oddělení hlídkové služby ulicí Rokytovou, když spatřili podezřele vyhlížejícího muže na zcela novém a dražším elektrokole. Hlídka se rozhodla zjistit, zda kolo nepochází z trestné činnosti.

Muž neměl u sebe žádný doklad a pouze uvedl svoji totožnost. Z evidence policisté zjistili, že osoba sice existuje, ale fotografie neodpovídá vzhledu přítomného muže. Hlídka tedy rozhodla o jeho předvedení na služebnu k dalšímu opatření. Ten ovšem odmítal uposlechnout výzvy k nastoupení do služebního vozidla, začal ustupovat a hrozilo, že se pokusí o útěk. Policisté byli nuceni užít donucovací prostředky a muže spoutat.

Z dalšího šetření vyšlo najevo, že se jedná o dvaačtyřicetiletého muže s bohatou trestní minulostí. Elektrokolo v hodnotě bezmála sto dvacet tisíc korun bylo majitelem nahlášeno jako odcizené z rodinného domu v Líšni.

Podezřelý následně při výslechu doznal, že se do domu vloupal za užití příborového nože. Kolo se mu zalíbilo, tak na něm odjel a chtěl si ho nechat.  Nyní mu za krádež a porušování domovní svobody může hrozit až pětileté vězení.

por. Andrea Cejnková, 2. února 2024

vytisknout  e-mailem