Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Pokus vraždy na ubytovně

Jihočeský kraj - Písecko - Mladý vietnamec napadl svého krajana sečnou zbraní. Jen rychlý zákrok policistů zachránil jeho život. 

První den tohoto týdne přijali v odpoledních hodinách policisté Integrovaného operačního střediska Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje oznámení o fyzickém napadení v ubytovně malé obce na Čimelicku. První policejní hlídka z obvodního oddělení Čimelice přijela na místo za necelých osm minut od oznámení. Zde zjistili, že jeden z napadených mužů masivně krvácí na pravém spánku. Policisté okamžitě zasáhli, když viděli kolem muže mnoho krve, tlakem na spánkovou kost zastavili krvácení.

 

Během okamžiku na místo přijeli pracovníci Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje z Čimelic, jenž vzdálenost 10 kilometrů, překonali za rekordních 9 minut po výjezdu ze základny. Převzali si od policistů péči o těžce zraněného a zajistili životně důležité funkce a poté ho převezli do písecké nemocnice.

 

Teď již měli policisté čas na zjištění skutečností, které se na místě odehrály. V domě je ubytováno mnoho asiatů, kteří mezi sebou mezi rozepře. Ty pak po 16:00 hod. vygradoval k fyzickému napadení, kde hlavní roli sehrála sečná zbraň. Podezřelý muž z fyzického útoku byl strážci zákona zadržen a o celé události informováno operační středisko. Na místo incidentu byla vyslána výjezdová skupina Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Písek a zároveň byl zajištěn tlumočník vietnamského jazyka, protože komunikace se svědky události byla velmi problematická.

 

Vzhledem k tomu, že kriminalisté prvotním šetřením zjistili, že byl napadený muž ohrožen na životě a v jednání podezřelého spatřovali naplnění skutkové podstaty zločinu Vražda, ve stádiu pokusu, své krajské kolegy z kriminální služby. Ti po příjezdu na místo zahájili úkony trestního řízení a nechali podezřelého převézt do policejní cely.

 

V úterý 7. března, předali 24 letému mladíku vietnamské národnosti, usnesení o zahájení trestního stíhání z výše uvedeného zločinu a zároveň podali krajskému státnímu zástupci návrh na vzetí do vazby.

 

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

9. března 2017

vytisknout  e-mailem