Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pokus vraždy dítěte - aktualizace

Kriminalisté z prvního oddělení pracují na objasnění případu pokusu vraždy šestitýdenního dítěte. 

Kriminalisté z prvního oddělení Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy pracují na objasnění případu pokusu vraždy šestitýdenního dítěte, ke kterému došlo v pondělí 19. února v podvečerních hodinách v Čiklově ulici v Praze 4.

Oznamovatel nalezl dítě položené na betonové podestě před vchodem do neobývaného domu v uvedené ulici. Dítě vzal ihned domů do tepla a zavolal na tísňovou linku, aby oznámil, co se stalo.

Případem se začali zabývat kriminalisté z prvního oddělení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy ve stádiu pokusu. Mimo jiné provedli vyšetřovací pokus, při kterém zjistili, že by dítěti v důsledku podchlazení mohla být způsobena smrt. K tomu nedošlo jen díky náhodě a štěstí, protože oznamovatel dítě našel a zachránil ho. Při ohledání místa činu byla venkovní teplota okolo jednoho stupně nad nulou.

V rámci práce na případu kriminalisté zjistili totožnost podezřelé ženy, která je matkou dítěte a je podezřelá, že ho tam odložila. Žena zatím nebyla zadržena a na jejím dopadení kriminalisté pracují v rámci mezinárodní spolupráce, jelikož stihla z České republiky vycestovat.

Za trestný čin vražda na dítěti mladším patnácti let hrozí pachateli odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.

Nalezeného chlapce si následně do své péče převzaly pracovnice orgánu sociálně-právní ochrany dítěte. O svěření do péče požádala babička dítěte.

Na závěr je třeba poděkovat oznamovateli, který dítě našel a zachránil ho. Ředitel pražské policie brig. generál Mgr. Miloš Trojánek a ředitel pražské záchranné služby MUDr. Petr Kolouch muži poděkovali a v pátek ho za jeho čin ocenili.

por. Bc. Jan Daněk – 16. 3. 2018

Aktualizace: Ženu hledanou v souvislosti s případem opuštění dítěte si od německých kolegů převzali pražští kriminalisté z oddělení vražd a zahájili s ní trestní stíhání pro trestný čin vražda ve stádiu pokusu. Zároveň podali podnět na její vzetí do vazby, což bylo akceptováno. V případě odsouzení jí hrozí trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.

Nyní bude probíhat standardní vyšetřování. Stíhaná žena k případu odmítla vypovídat.  

por. Bc. Jan Daněk – 12. 11. 2018

Odkazy do noveho okna

2 Předávání ceny

2 Předávání ceny 

Detailní náhled

3 Předávání ceny2

3 Předávání ceny2 

Detailní náhled

4 Předávání ceny3

4 Předávání ceny3 

Detailní náhled

Předávání ceny4

Předávání ceny4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem