Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pokus o bankovní podvod

Muž chtěl neoprávněně vybrat 5 miliónů korun. 

V těchto dnech byl policisty Odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Hradec Králové zadržen devětadvacetiletý cizinec, který se pokoušel vybrat na základě padělané plné moci v několika pobočkách bankovních ústavů v Královéhradeckém kraji částku 5 miliónů korun.
V současné době bylo na základě kvalitní spolupráce s bankami muži sděleno obvinění z jednoho pokusu a z jedné přípravy podvodu ve dvou bankovních ústavech (oba v Jaroměři). Podle výpovědi zadrženého muže je ale zřejmé, že se takto neúspěšně pokusil neoprávněně vybrat stejnou částku v minimálně dvaceti dalších případech. Kriminalisté tedy na případu nadále intenzivně pracují a s největší pravděpodobností rozsah obvinění nebude konečný.
Čísla bankovních účtů, včetně všech identifikačních údajů jejich majitelů, byly skutečné. Podezřelý je hledal v otevřených zdrojích, například na internetu. Poté padělal notářský záznam na plnou moc určenou k výběru hotovosti.
Podle slov kriminalistů se podezřelého muže podařilo odhalit díky interním bezpečnostním předpisům peněžních ústavů, ale i díky velmi pečlivé práci jedné bankovní úřednice.
 
Muž je stíhán vazebně a v případě prokázání viny a odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na 10 let.
 
 
                                                                                                              mjr. Mgr. Ivana Ježková
                                                                                                              tisková mluvčí, tel. 602651187
           

vytisknout  e-mailem