Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Pokračování projektu BENAMO

JIČÍNSKO - Motorkář studenty zaujal svým poutavým vyprávěním 

I v letošním roce pokračovali jičínští policisté ve spolupráci s členy motorkářské neziskové organizace DOLY BIKERS o.s. na projektu s názvem BENAMO /Bezpečně na motorce/.

Zajímavé povídání o motorkách, motorářích a jízdě na motorce se šťastným návratem je určeno především pro nastupující generaci řidičů z řad žáků a studentů středních škol. Obdobné povídání si v minulém roce poslechli studenti v Nové Pace a v Jičíně. Vesměs kladná hodnocení, která ve třídách proběhla dotazníkovou formou, potvrdila, že je to správná cesta, jak mladým lidem předat mnoho užitečných rad a informací.

V letošním roce přijel motorkář Jaroslav Mach, pracovník Preventivně informační skupiny Jičín a policejní motorkář za studenty Gymnázia, střední odborné školy, středního odborného učiliště a vyšší odborné školy Hořice. Protože jde vlastně o spojení třech škol, proběhly v pondělí 21. května postupně tři besedy, kterých se účastnilo kolem 120 studentů vyšších ročníků.

Preventista úvodem posluchačům krátce objasnil spolupráci policistů s motorkáři na uvedeném projektu a požádal je, aby i oni vyplnili krátký dotazník, kde mohou uvést svůj názor na takovou preventivní akci. Následně studenty zaujal svým poutavým vyprávěním motorkář Jaroslav Mach, který se zaměřil na zásady bezpečné jízdy.

Policisté připomněli několik varujících čísel ze statistiky dopravních nehod. Na Jičínsku došlo v roce 2011 k 29 nehodám s účastí motocyklisty, při kterých naštěstí nikdo nezahynul, což je určitě velmi pozitivní zpráva, protože v roce 2010 zemřeli na Jičínsku dva motorkáři a jeden spolujezdec. Různě vážná zranění se ale nevyhnula 25 řidičům motocyklů a třem spolujezdcům.

V závěru posluchači obdrželi drobnou upomínku na tento projekt a měli možnost si prohlédnout služební motocykl. V posluchárnách zůstaly i další preventivní materiály.

Fotogalerie ZDE:

por. Bc. Petr Janda
21. 05. 2012

vytisknout  e-mailem