Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pokojská málem překazila zásnuby

Padesátiletá žena ukradla v hotelovém pokoji zásnubní prsten za bezmála čtvrt milionu korun. 

Zamilovaný pár z Ameriky navštívil naší metropoli a účelem jejich cesty bylo zde udělat to nejromantičtější gesto každého dlouhodobého vztahu a tím je žádost o ruku. Za tímto účelem si s sebou dvaapadesátiletý cizinec přivezl prsten z bílého zlata s diamantem v hodnotě bezmála čtvrt milionu korun, který zanechal v hotelovém pokoji v Praze 1 a vyčkával na správný okamžik. Ten však k jeho smůle ani nestihl přijít, protože druhý den zjistil, že je prsten z jeho brašny pryč. 

Kriminalisté z třetího oddělení Prahy I začali po pachateli krádeže okamžitě pátrat a zajistili všechny dostupné kamerové záznamy. Jelikož nikde však nebyly zjištěny žádné stopy po násilném vstupu, tak jim bylo jasné, že se krádeže dopustil někdo, kdo měl do pokoje přístup.  Jako první začali detektivové prověřovat pokojské, což se jim záhy ukázalo jako správná cesta. Jedna z nich se ihned při výslechu doznala a poté  odcizený prsten i dobrovolně vydala. 

Ten se tak mohl vrátit zpět původnímu majiteli, ale jestli na jeho vyznání lásky řekla ano, nebo ne, to už nevíme…  

Padesátiletá žena je podezřelá ze spáchání trestného činu krádež, za což může v případě odsouzení strávit až pět let za mřížemi. 

por. Bc. Richard Hrdina - 4. dubna 2023

vytisknout  e-mailem