Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Pohřešovaná žila s hledaným mužem

CHRUDIMSKO - Minulý rok jsme se několikrát obraceli na veřejnost s žádostí o pomoc s pátráním po 24leté ženě, která odešla z domu svých rodičů a nikomu neřekla, kde bude žít. Rodiče dlouhou dobu marně čekali na zprávu, že je v pořádku, kolegové z chrudimské „kriminálky“ zaměřující se na pátrání neměli žádné stopy o tom, kam odjela, ale po 9 měsících ji nakonec díky dobré spolupráci ze strany rodiny našli. 

Pátrání trvalo dlouhých 9 měsíců, pohřešované ženy v databázi si všimla i média, která zveřejnila několik relací (za což děkujeme), ale odezva čtenářů ani televizních diváků nepřišla. Jakoby se po ní slehla zem a kdekdo myslel na nejhorší.

Na přelomu května a června se chrudimský „pátrač“ dověděl, že by mohla žít v okolí Zruče nad Sázavou ve společnosti staršího muže. Indicie byly správné, 24letou ženu v tamní lokalitě našli. Zapůjčený byt obývala se svým šestašedesátiletým přítelem panem X, z něhož se ale nečekaně vyklubal rok policií hledaný pan Y.

Co si pod tím představit? Muž ženě i majiteli domu po celou dobu lhal, vydával se za někoho jiného, úmyslně zaměnil své jméno i příjmení, aby se uchránil od rizika zjištění, že se má za několik podvodů zodpovídat soudu. Pár minut o své pravé identitě neřekl ani policistům, kteří je překvapili v nedalekém bufetu, ale je neošálil. Ti ho eskortovali k orlickoústeckému soudu, kde soudce rozhodl o vazebním stíhání.

Nalezená žena by za normálních okolností mohla zůstat kdekoliv, ale jelikož šlo o osobu zbavenou způsobilosti k právním úkonům, předali ji kriminalisté jejímu otci. Ať se stalo cokoli, tento případ má dobrý konec. Celých 9 měsíců žila rodina v naději, že je dcera v pořádku, naštěstí se nemýlila a jsou opět spolu.

por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí
8. června 2020

vytisknout  e-mailem