Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pohřešovaná žena může být i agresivní

Dnes vyrazila z chráněného bydlení do „zaměstnání“. Do terapeutické dílny už ale nedorazila. 

Dnes odpoledne jsme přijali oznámení o pohřešování jednačtyřicetileté ženy. Ta vyrazila v osm hodin ráno z chráněného bydlení v Praze 9, odkud už týden dojížděla sama bez dozoru, na Prahu 7 do terapeutické dílny. Do té ale do této chvíle nedorazila.

Pohřešovaná trpí nemocí zvanou Střední mentální postižení, kdy užívá léky na epilepsii, antidepresiva a neuroleptika. V případě vysazení těchto medikamentů může být žena dokonce i agresivní! Navíc se pohřešovaná velice špatně orientuje v prostoru, kdy je schopna se pohybovat téměř výhradně pouze v místech, která důvěrně zná.

V době odchodu na sobě měla modrou zimní bundu s růžovým vzorem, větší růžovou šálu, oranžovou pletenou čepici, modré kalhoty a béžové boty. Žena by u sebe měla mít doklad totožnosti, avšak mobilní telefon nechala doma.

Z tohoto místa prosíme širokou veřejnost o pomoc při pátrání. Pokud kdokoli máte informaci, kde se pohřešovaná v současné době nachází, nebo pohybuje, předejte ji prosím kriminalistům třetího policejního obvodu prostřednictvím linky tísňového volání 158.

S ohledem na zdravotní stav pohřešované a s ním spojenou možnou agresivitu apelujeme na všechny, aby se ženu nepokoušeli zadržet sami, ale pokud možno neprodleně přivolali policisty.

Za pomoc a spolupráci předem děkujeme.

por. Mgr. Tomáš Hulan 16. 1. 2017

vytisknout  e-mailem