Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Podvodný nákup v hobby marketu

PRAHA VENKOV-JIH – Říčanští policisté vyšetřují březnový případ podvodného jednání v prodejně specializovaného centra v Čestlicích. 

K případu došlo letošního 13. března přibližně jednu hodinu před polednem, kdy dosud neznámý pachatel v hobby marketu vyměnil štítky s čárovými kódy mezi dvěma, cenově odlišnými, výrobky stejného výrobce. Na pokladně pak došlo k odečtení kódu levnějšího modelu zboží. Podvodník tak „ušetřil“ finanční částku dosahující čtrnácti tisíc korun.
V rámci prováděného šetření se policistům podařilo zajistit kamerový záznam, na kterém je v inkriminované době zachycen pohyb dvou osob. Jednalo se o dva muže středního věku. Jeden z mužů je silnější, přibližně 185 cm vysoké postavy, tmavých vlasů s výraznými kouty. Na sobě měl černou zimní bundu s kapucí, modré riflové kalhoty a tmavé sportovní boty. Druhý ze záznamu je přibližně 170 cm vysoké postavy, na hlavě má zeleno-hnědou kšiltovku, tmavou bundu bez kapuce a zeleno-hnědé kalhoty.
Policisté předpokládají, že by osoby podle přiložených fotografií z kamerového záznamu a částečného popisu mohl někdo z občanů poznat. Proto se na ně touto formou obracejí se žádostí o pomoc, aby jim pomohli zjistit jejich totožnost, neboť výpovědi zmiňované mužské dvojice mohou policistům objasnit důležité okolnosti celého případu.
Jakékoliv informace k tomuto případu jim mohou případní svědci sdělit osobně přímo na služebně obvodního oddělení v Říčanech, nebo je mohou zavolat na telefon 725 961 502, případně prostřednictvím linky 158 tísňového volání Policie České republiky.


por. Bc. Zdeněk Chalupa
tiskový mluvčí
PČR Praha venkov - JIH
29. března 2017

Odkazy do noveho okna

hobby market 1

hobby market 1 

Detailní náhled

hobby market 2

hobby market 2 

Detailní náhled

hobby market 3

hobby market 3 

Detailní náhled

hobby market 4

hobby market 4 

Detailní náhled

hobby market 5

hobby market 5 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem