Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Podvodník zve pány na rande

ČESKOLIPSKO - Podvody si už vydělal nejméně 700 000 korun 26letý muž z Kladna. 

Kriminalisté Územního odboru Česká Lípa dokumentují rozsáhlou  trestnou činnost 26letého podnikavce z Kladna. Ten podvedl více jak stovku mužů, když se na internetových erotických seznamkách prezentoval jako žena, která hledá stejné dobrodružství.
Ve chvíli, kdy se jí, vlastně jemu,  muži ozvali, jim vysvětlil, za jakých podmínek je ochotna se s nimi osobně sejít. Žena z inzerátu o sobě tvrdí, že je vdaná, dobře situovaná, za manžela má známého a úspěšného podnikatele, a proto si nemůže dovolit schůzku na veřejnosti. Ochrana soukromí je pro ni důležitá a proto navrhuje první setkání na swingers party, kam má přístup jen uzavřená společnost a riziko vyzrazení schůzky je minimální. Celé znění dopisu získáte po kliknutí sem vzor dopisu 1 . Pisatel jen obměňuje křestní jména žen.
Pokud má muž o setkání s ní i nadále zájem, obdrží email od fiktivní společnosti pořádající tuto akci, a to včetně obchodních podmínek. Text těchto informativních emailů, které muži dosud obdrželi, se liší jen v termínech a v názvu pořádající společnosti. Celé znění emailu se vám zobrazí zde vzor dopisu 2.  Obsahuje také číslo účtu a informaci o vstupném. Pro pár je vstupné 3 000 korun, pro samotnou ženu 1 000 korun.
Potom, co pánové zaplatí, se jim žena už neozve. Vstupné  zůstává na kontě podvodníka z Kladna. Poškození pocházejí ze všech regionů republiky. Policisté do současnosti vědí o 163 takto podvedených mužích, ale to nebude zdaleka  jejich konečný počet.
Kriminalisté v této souvislosti pány před takovým inzerátem varují a doporučují, aby na něj nereagovali.  Policisté již v lednu letošního roku iniciovali vzetí  26letého podvodníka do vyšetřovací vazby, kde nakonec z rozhodnutí Okresního soudu v České Lípě také skončil. Obviněný se ale proti tomuto rozhodnutí odvolal a Krajský soud v Liberci ho z vazby propustil. Jeho trestní stíhání tedy nyní probíhá na svobodě a poškozených přibývá. Podle odhadu kriminalistů si už se svými podvody přišel na nejméně 700 000 korun.
9. 6. 2015
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem