Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Podvodník zmátl pokladní v bance

V úterý dne 19. srpna letošního roku navštívil pobočku Raiffeinsenbank na Vinohradské ulici v Praze 2 neznámý muž, aby zde vyměnil bankovky různé hodnoty. Přitom dokonale zmátl pokladní a přilepšil si tak o 16 tisíc korun.  

Muž přišel do pobočky asi pět minut před půl čtvrtou odpoledne. U pokladny předložil celkem 16 tisíc korun v tisícových bankovkách a chtěl je vyměnit za dvoutisícové. Poté ale začal měnit taktiku a požadoval několik bankovek ve vyšší hodnotě tak, aby částka činila 20 tisíc korun, s tím, že přidá ještě dvě dvoutisícové bankovky. Během neustálého měnění peněz ale pokladní zmátl natolik, že mu nakonec zůstalo 16 tisíc korun navíc, se kterými z banky klidně odešel.
 
Případ nyní policisté vyšetřují jako trestný čin podvodu, za který pachateli hrozí až dvě léta odnětí svobody. V této souvislosti pátrají po muži ve věku kolem 35 let, sportovní, přibližně 170 cm vysoké postavy s krátkými černými vlasy a snědou pletí. Při jednání v bance byl hodně výřečný až dotěrný. Hovořil česky s ukrajinským přízvukem. V době činu měl na sobě modré rifle a šedé triko s krátkým rukávem.
 
Všechny případné poznatky k tomuto muži mohou občané zatelefonovat na známou linku tísňového volání 158.
Odkazy do noveho okna

podezřelý muž - 1

podezřelý muž - 1 

Detailní náhled

podezřelý muž - 2

podezřelý muž - 2 

Detailní náhled

podezřelý muž - 3

podezřelý muž - 3 

Detailní náhled

podezřelý muž - 4

podezřelý muž - 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem